Studenternas fullkomligt exploderade i lördags när Sirius slog serieledarna Vänersborg

Sirius tog en övertygande seger i lördags hemma mot förhandsfavoriterna Vänersborg. Matchen slutade 7–4 efter bland annat två mål av Teemu Määttä och ett hattrick, för andra matchen i följd, av Markus Kumpuoja.

Vid Kumpuojas ledningsmål till 4–3 i den 64:e matchminuten exploderade Studenternas av glädjevrål och jubel. Stämningen var magisk och hemmapublikens jubel skulle ljuda över Sirius hemmaborg flera gånger om under matchens gång. Dessförinnan hade Sirius tappat en 3–1-ledning, en ledning de haft med sig in i omklädningsrummet efter den första halvleken. Gästernas kvitteringsmål, som kom efter en timmes spel, gjordes från straffpunkten efter att Sergei Lomanov Jr blivit fälld och tilldelats straff. Domslutet väckte starka reaktioner både på läktaren och bland Siriusspelarna nere på isen men efter straffen, som Joakim Hedqvist gjorde mål på, dröjde det inte länge förrän buropen byttes ut mot glädjevrål på läktaren.

I den 64:e matchminuten drämde nämligen Kumpuoja in sitt tredje mål för dagen, ett vackert mål där han felvänd tog emot Lars Falls framspelning och därefter smällde in ledningsmålet bakom David Borvall i gästernas mål. Studenternas kokade och spänningen var olidlig när spelet på isen gick från den ena sidan till den andra i anfall efter anfall med målchanser åt bägge håll. Henrik Kjellsson gjorde återigen en fenomenal insats i Siriusmålet och i den 73:e matchminuten fick Sirius med sig en hörna som förvaltades på bästa tänkbara sätt. Teemu Määttä, som visat upp många kvaliteter under inledningen av säsongen, fick på ett kanonskott som for rätt upp i nättaket ovanför täckande Vänersborgsspelare på mållinjen. 5–3 skulle inom kort även bli 6–3 efter att Jakob Jenefeldt fått tag på bollen efter ett visst tumult framför Vänerborgs mål. Med ett distinkt skott satte han dit Sirius sjätte mål för dagen. Gästerna reducerade till 6–4 genom mål av Nikita Ivanov och Vänersborg tyckte att de i den 86:e matchminuten borde ha fått möjlighet att göra ytterligare ett reduceringsmål, det från straffpunkten. På ett skott från hörna ville gästerna få det till att bollen räddades med handen på mållinjen av en utespelare men istället kunde Sirius kontra och fastställa slutresultatet till 7–4 genom mål av Määttä på pass från Kumpuoja.

– Vi följer vår matchplan till hundra procent, vi krigar i varje situation och sett till målchanser så vinner vi helt och hållet rättvist. Vi jobbar och sliter för varandra som ett lag hela tiden och det var det vi pratade om innan, att vi är ett kollektiv. Det är så vi kan vinna matcherna, att göra det tillsammans och det tycker jag att vi gjorde idag, säger Olle Gabrielsson till Sirius TV efter matchen.
Sirius Bandy-IFK Vänersborg 7–4 (3–1)

Elitserien

Mål: 0–1 (23) Sergei Lomanov Jr, 1–1 (27) Markus Kumpuoja, 2–1 (35) David Thorén, 3–1 (45) Markus Kumpuoja, 3–2 (56) Sergei Lomanov Jr, 3–3 (60) Joakim Hedqvist (straff), 4–3 (64) Markus Kumpuoja, 5–3 (73) Teemu Määttä, 6–3 (79) Jakob Jenefeldt, 6–4 (81) Nikita Ivanov, 7–4 (88) Teemu Määttä Hörnor: 9–15 Straffar: 0–1 Utvisningsminuter: 20–30 Publik: 1010

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×