Storsegrar – trots halva laget borta

Manfall – men ändå två raka storsegrar. Sirius fortsätter att vinna på försäsongen.

På lördagen seger med 7–2 över Westend Indians och på söndagen nästan samma siffror, 6–1, på TPS Åbo. Sirius hade inga problem med helgens finska motstånd – trots att man saknade mängder av spelare. Skadelistan mot TPS: Daniel Stenlund (knä), Johan Eriksson (fotled), Peter Berlin (överansträngning lår), Niklas Wallén (knäopererad), Mattias Jällrud (stukad fot) och Johan Widh (långtidsskadad). Dessutom saknades Carl Kostov-Bredberg, John Barck och Joakim Berglund på grund av jobb. Lägg därtill att Dan Johansson har en lättare armskada och endast spelade power play. Sirius spelade på bara två femmor.

– Det som är bra när många etablerade spelare är borta är att andra får visa upp sig, säger tränaren David Ahlmark som gladdes över att få se senaste nyförvärvet Henrik Malmgren göra debut på backplats.

– Det var jättekul att se honom och han gjorde det bra. Sedan är jag väldigt nöjd med Christoffer Gustafsson (tvåmålsskytt). Han visar att han vill vara med och konkurrera om en startplats.

Det ska dock sägas att det finska motståndet inte höll yppersta klass.

– Det var svagt motstånd. Jämfört med i går (i lördags), då vi gjorde en riktigt dålig insats, så jobbade vi med vissa bitar nu och satte försvarsspelet mycket bättre, säger Siriustränaren.

Att Siriussegern blev så stor hade målvakt Petter Nilsson stor del i. Han räddade 24 av de 25 skott han fick emot sig i matchen.

Kommande helg väntar matcher mot Linköping och Karlstad. Ahlmark räknar då att det blir betydligt tuffare.

– Då ska det vara rätt många tillbaka. Och vi behöver få spela ihop oss i våra formationer, säger han.

Henrik Söderlund, UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×