Storseger mot Falun – nu väntar avgörandet

Posted at 11:38h in Nyheter by Johnny Helmersson

Sirius tog under onsdagskvällen en blytung bortaseger i måstematchen mot Falun. Nu väntar en spännande slutomgång på söndag.

Igår spelades den näst sista kvalomgången till Elitserien 2020/21. Sirius var piskade att vinna mot Falu BS för att chanserna till ett förnyat elitseriekontrakt skulle finnas kvar. Det var Sirius mest rutinerade spelare som visade vägen. Markus Kumpuoja, som kom till klubben 2016, gav Sirius ledningen redan i den andra matchminuten.

Sirius utökade sedermera till både 2- och 3-0 innan första halvlekens slut. 2-0 kom genom Nils Bergström och 3-0 genom Jimi Heinonen från straffpunkten.

Hemmalaget fick ett viktigt reduceringsmål i den 61:a matchminuten. Ett mål som kunde ha tagit dom tillbaka in i matchen på allvar om det inte vore för att Sirius Jerker Ortman lämnats fri framför mål. I den 64:e matchminuten skickade han in 4-1 bakom Patrik Hedberg i Faluns mål.

Markus Kumpuoja som inledde målskyttet kom också att fastställa slutresultatet till 5-1. nu väntar ett spännande avgörande i kvalets slutomgång på söndag. Sirius tar emot Lidköping på Studenternas och Frillesås tar emot Falun på Sjöaremossen. Klockan 17:00 startar matcherna.

>>Se höjdpunkterna från Falun – Sirius

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×