Storförlust mot seriefavoriten

Efter ett par fina insatser och ett par sämre sådana var det dags för Sirius att ta emot Villa Lidköping på Studenternas. Det blev ingen spännande historia och gästerna vann med 3-10 (1-7).

Vi visste på förhand att det i matchen mot Villa Lidköping med alla dess landslagsstjärnor skulle krävas en prickfri defensiv insats från Sirius sida för att få till en jämn match, men så blev inte fallet. Redan efter sex minuter stod det 0-3 och om förhoppningarna om poäng varit låga innan matchen var de superlåga nu.

Baklängesmålen fortsatte sedan att ramla in, om än inte i lika hög takt. Sirius försökte anfalla, men motståndarna straffade ”Blåsvart” hårt när laget tappade bollen. Den bästa perioden av första halvlek kom i slutet och Sirius lyckades även få en boll i mål efter ett skott från Samuel Heeger.

Andra halvlek inleddes på ett ännu sämre sätt än den första när Villa gjorde två mål under de första två minuterna, men därefter spelade Sirius upp sig. Visserligen kanske inte motståndarna satsade lika fullt framåt nu, men Sirius spelade i alla fall bättre och kunde behålla bollen i längre perioder inom laget. De två sista målen i matchen gjordes av Sirius när Jimi Heinonen först slog in en retur och därefter gjorde sitt andra reduceringsmål på hörna.

Matcherna fortsätter att komma tätt för Sirius och härnäst väntar en resa till Vänersborg på onsdag. Nästa hemmamatch spelas mot Frillesås lördagen den 17:e november och då anordnas som bekant även Västra Sidans