Söderman tackar för sig i dag

är slutsignalen av Sirius avslutande elitseriekvalmatch ljuder i eftermiddag är det också finalen av Mats Söderman många år som tränare i klubben.

– Det är klart att man vill avsluta bra tillsammans med spelarna i sista matchen, säger Mats Söderman.

Den mångårige Siriusledaren känner också ett ansvar gentemot publiken.

– Den sista matchen under en säsong betyder på något sätt alltid ett avstamp för framtiden. Och för människorna som kommer och tittar, supportrar, sponsorer, Västra sidan, har vi ett ansvar att göra vårt bästa. Vi kan spela avslappnat men med fullt fokus, säger Mats Söderman.

Mats Söderman klev in som tränare igen sedan tilltänkte huvudtränaren Anders Carlsson fick gå efter bara en match i höstas. Nu är det klart att Olle Gabrielsson, just nu assisterande tränare i laget, tar över som huvudtränare till kommande säsong.

Mats Södersmans framtid är osäker.

– Jag vet faktiskt inte. Jag får ta några dagars funderingar innan jag bestämmer mig. Just nu är man är tömd på energi, man är lite platt pannkaka om man säger så.

Mats Söderman lämnar mer än gärna över till nya krafter.

– Man har hållit på i så jäkla många år, det är dags för yngre att ta över nu. Det har dessutom varit några tuffa år med styrelsebyten, klubbchefsfrågor och kamp med tuff ekonomi. Klubben har stabiliserats sig nu känns det som och det känns som rätt läge att göra något annat, säger Mats Söderman.

Dagens match mellan Sirius och Ljusdal är som sagt betydelselös, men inte helt. Mats Söderman ser gärna en försoning mellan Johan Janssson Hydling och Ljusdalsspelaren Daniel Skarps efter den uppmärksammande incidenten i kvalpremiären där Hydling ådrog sig en hjärnskakning.

– Det är överspelat och det är en ny match nu, men jag tycker att Skarps borde be om ursäkt, om han har råg i ryggen. Jag hoppas de pratar med varandra innan matchen, säger Mats Söderman.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×