Snart premiär för Sirius Skolsamverkan

900x700_IS

Under hösten 2021 besöker A-lagsspelare från Sirius Fotboll och IK Uppsala flera Uppsalaskolor för att inspirera barn och unga till en aktiv fritid. Sirius Skolsamverkan utgör en del av Gränslös Fotboll – klubbens arbete med social hållbarhet för Uppsalas kommande generationer. En av initiativtagarna till Sirius Skolsamverkan är Ian Sirelius, projektledare för Gränslös Fotboll.

Första skolbesöket närmar sig med stormsteg – vad fokuserar du på just nu i ditt arbete?
– Programmet för dagarna är klart så just nu fokuserar jag på att koordinera vilka spelare som kommer besöka de olika skolorna samt finslipa allt annat som vi planerat att genomföra i samband med besöken.

Hur kommer skolbesöken se ut?
– Skolbesöken består av fyra moment:
1. A-lagsspelare från Sirius Fotboll och IK Uppsala gör klassrumsbesök hos fyror, femmor och sexor under förmiddagen.
2. Under lunchrasten har vi fyra aktivitetsstationer på skolgården där alla elever har möjlighet att testa på olika fysiska aktiviteter.
3. Efter skoldagens slut arrangerar vi en öppen fotbollsträning där alla elever är välkomna att delta.
4. Senare under året planerar vi för att bjuda in alla elever, plus en förälder, till Studenternas för att se en allsvensk match på plats. 

Varför är det viktigt att inspirera barn och unga till en aktiv fritid?
– Stillasittandet bland unga i Sverige ökar och pandemin har accelererat denna utveckling. Barn och unga idag rör sig alldeles för lite och äter för dåligt. All forskning visar på att vi mår bra av rörelse och att barns inlärningsförmåga förbättras om de är aktiva. Därför vill vi inspirera barn till en aktivare vardag och förhoppningsvis skapa ett idrottsintresse. Våra dam- och herrfotbollsstjärnor pratar också om uppväxt, kamratskap, skolgång och idrottens betydelse samt svarar givetvis på frågor från eleverna.

900x506_Skolsamverkan

Sirius | Skolsamverkan

Läs mer om Sirius Skolsamverkan på www.siriusfotboll.se/granslos-fotboll/skolsamverkan

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×