SIRIUSVINST I GALAXDERBYT

Sirius åkte på tisdagskvällen ned till huvudstaden för att gästa Tellus på Zinkensdamm.
Inledningen av matchen präglas av ett spel där båda lagen skapar avslut utan resultat. Särskilt Tellus håller ett kompakt försvar och det dröjer till den 14:e matchminuten innan första målet kommer. Blåsvart tar då ledningen genom August Elebring som får in bollen på hörna.
Knappt tio minuter senare kvitterar hemmalaget genom Tobias Björklund som trots sin felvända placering får in bollen i mål. Det är Stockholmslaget som även gör nästa mål. Denna gång är det Martin Krigh som styr in bollen i en hög båge bakom Erik Persson.
Sirius är dock inte sena att kvittera; knappt fyra minuter dröjer det innan Jimi Heinonen kommer fri och enkelt får in bollen till 2-2. Därefter kommer två snabba mål. Först är det Uppsalalagets Kumpuoja som efter en fin passning från Jakob Edberg ökar på ledningen till 2-3. Marcus Kumpuoja får även i och med målet äran att göra Sirius 100:e mål för säsongen. Bara minuten därefter kvitterar Tellus till 3-3 efter att Elias Engholm dundrar in bollen rakt i krysset.
I den andra halvleken är det blåsvart som gör det första målet, detta genom Kumpuoja på ett skott från vänster. Efter en kvarts tämligen händelsefattigt spel är samme man nära att öka på ledningen till 3-5. Skottet går dock utanför till hörna som blir resultatlös. Sirius får ett nytt hörnförsök i den 73:e minuten och denna gång sitter bollen. Ställningen är nu 3-5 efter mål från Samuel Heeger.
Därefter följer ett målkalas där det på mindre än tio minuter hinner bli både 3-6, 3-7 och 3-8. Det är Heinonen, Kumpuoja och Määttää som står för denna skörd. Det är även nära att bli 3-9 men Karlsson i Tellusmålet står för en snygg räddning. Istället gör hemmalaget matchens sista mål genom Fredrik Rubin. Matchen slutar därmed 4-8 och säsongen är därmed slut för blåsvart med ett facit på 105 gjorda mål.