Sirius vinner i Trollhättan

En jämn och tempofylld match blir det borta mot Gripen. Sirius är snäppet vassare och vinner till slut med 4-3.

Sirius inleder matchen med ett högt tempo från start. Redan efter 30 sekunder kommer den första målchansen när Fall och Kumpuoja kör ett offensivt passningsspel. Fall prövar skott på mål men det räddas av Ekeborn.

Ett Siriusläge senare sitter bollen, redan i den tredje minuten. Det är Thorén som sätter bollen på hörna på pass från Lars Fall.

Tempot från blåsvarts håll var högt redan innan målet, men höjs ytterligare efter det. Gripen backar hemåt och satsar på defensiven, detta samtidigt som Sirius trycker på mot mål.

Inledningen är i stort sett bara Sirius; Gripen har inte skapat någonting. De försöker komma framåt i banan men stoppas av en tät Siriusdefensiv. Hemmalaget får dock ett frislag på offensiv planhalva och försöker få ut den till hörna, men utan resultat.

Första Gripenläget kommer i den åttonde minuten med ett skottläge framför mål men skottet styrs bort av en Siriusklubba.

Sirius kontrar och Fall skapar ett fint läge för Jenefeldt som dock bryts i sista stund av en Gripenförsvarare.

Inledningen har hittills varit mycket händelserik, åtminstone för blåsvart som både har en bra offensiv och defensiv. Gripen kämpar på framåt men har inte riktigt lyckats nå fram så här långt.

Hemmalagets andra riktiga målchans kommer i den 12:e matchminuten men skottet räddas av Kjellsson.

Tempot trappas nu av lite men bägge lagen skapar några chanser var de kommande minterna.

Efter en kvar vaknar Gripen till och försöker gå till attack men stoppas av det kompakta Siriusförsvaret. Istället är det Sirius som får ytterligare ett målläge – som också sitter. Det är Fall som från mitten spelar ut Thorén på vänsterkanten som i sin tur frispelar Andersson som bara behöver lägga in bollen i öppet mål. Sirius spelar ett samspelat och bra passningsspel där alla är delaktiga.

Gripen får en hörna i den 20:e minuten som dock blir resultatlös. Bägge lagen försöker därefter få till målchanser men tempot har nu avtagits ytterligare.

Fall försöker nå Rönnkvist och Mättää långt upp i banan men bryts av Gripen som nu kommit in mer i matchen. Men Sirius fortsätter med sitt bra defensiva och offensiva spel och värderar lägena bra. Gripen får en man utvisad i den 28:onde minuten.

I den 30:onde minuten försöker Thorén nå fall men träffar istället Rudell som passar Grahn som dundrar in bollen i krysset och hemmalaget har därmed reducerat till 1-1.

Sirius är nära 1-3 kort därefter men det hårda skottet av Thorén räddas av Gripenmålvakten. Ytterligare en chans kommer efter det då Mättää avslutar, men Erkenborn räddar även det skottet.

Med en man mindre för hemmalaget blir det en lång period av ”hålla boll” på defensiv planhalva. De försöker till slut gå för skott men Grahn når inte passningen som kommer från mittplan. Sirius har därefter ett par farliga lägen men det är ändå Gripen som även får nästa mål genom just Grahn.

Slutet av första halvlek präglas av kontringsbandy med högt tempo. Bägge lagen vill öka på ledningen inför paus men resultatet står sig till 2-2.

Ytterligare ett felpass från Sirius håll skapar i början av den andra halvleken ett läge för Gripen som dock blir resultatlöst.

Bara tre minuter in frispelas Rudell som enkelt kan sätta bollen i mål. 3-2. Några minuter efter åker Thorén i Sirius ut 10 minuter.

Sirius kommer dock snabbt igen och kvitterar till 3-3 efter en fin åkning av Kumpuoja på pass från Fall. Duon står för ett fint offensivt samspel.

Sirius trycker därefter på och skapar fler lägen. Gripen har dock en bra defensiv som stoppar blåsvart.

Ett jätteläge kommer för Sirius i den 55:e minuten med domaren blåser offside. Istället kontrar Gripen som prövar skott genom Grahn. Det går dock över.

Blåsvart trycker på för ett ledningsmål och får flera fina lägen, bland annat genom Jenefeldt som kommer in själv framför mål. Även ett frislag är nära att gå in men Kumpuoja missar målet med några centimeter.

Sirius är nära att bjuda till ytterligare ett farligt läge för Gripen genom en blåsvart felpass framför eget mål men man lyckas rädda situationen.

Gripen har nu lyft sig gentemot första halvlek och spelar ett mer samlat spel, detta samtidigt som Sirius tappat lite av sitt tempo och övertag från den första halvleken. Men man är inte helt ofarlig.

Det blir mer och mer Sirius ju men laget har svårt att få in bollen. Samtidigt får Gripen ett par jättelägen.

Efter en något händelsefattig period på fem-tio minuter begär Sirius i den 72:a minuten time out.

Ett blåsvart skott är i den 76:e minuten nära att gå in men styrs ut till hörna. Hörnan går dock utanför. Gripen kontrar och skapar en egen hörna som även den blir resultatlös.

Tempot trappas upp igen den sista kvarten och lagen kämpar för att få in bollen. Till slut går bollen in för blåsvarts del, detta i den 81:a minuten genom Tobias Engstrand som kommer fri framför mål.

Gripen trycker på för en kvittering men Sirius säck-försvar stoppar dem. Gripen begär kort därefter time out. Hemmalaget krigar efter det för ett reduceringsmål men det är Sirius som får de heta chanserna, bland annat genom Markus Kumpuoja i den 87:e minuten och Määttää i den 88:e.

Det är fortsatt Sirius i slutet men man får inte in bollen. Det är heta känslor i den 92:a minuten och det blir lite ”ruffigt” mellan spelarna. Till slut blåser dock domaren av matchen och Sirius åker hem från Trollhättan med 2 poäng.