SIRIUS TAR FJÄRDE RAKA SEGERN

Pavel Silinski och hans domarteam har blåst av matchen på Studenternas IP. Sirius tar sin fjärde raka seger i och med dagens målfest mot Rättvik.

Det var 71 år sedan lagen senast möttes i den högsta serien. Det var närmare bestämt den 12 februari 1950. Då vann gästande Rättvik med 4-3 inför 5699 åskådare. Då delades förhandsfavoritskapet medan det idag var Sirius, som med sina tre raka segrar, som sågs som stora favoriter till att plocka samtliga poäng. Och det skulle komma att bli en så kallad promenadseger och stor målfest – även om den första halvleken visade något annat.

Vi fick ”bara” se två mål i den första halvleken, båda målen från Ted Bergström Herambs klubblad. Det var hans åttonde och nionde mål den här säsongen. Det första målet kom redan i den femte matchminuten efter att Ted blivit fint framspelad av sin namne Nils Bergström. 2-0 kom sedan i den 35:e matchminuten och denna gång var det Anton Andersson som låg bakom målet med ett långt utkast fram till Ted i gästernas straffområde. Isen bjöd inte på några förutsättningar till skönlir och båda lagens spel gick i stiltje.

I den andra halvleken var det dock proppen ur för Sirius som lyckades göra sex mål och samtidigt hålla nollan intakt. Det började med att Ted Bergström Heramb fullbordade sitt hattrick i den 54:e matchminuten. Minuten senare utökade Sirius ledningen till 4-0 genom Arvid Tapper. 5-0 fixade lagkapten Ted Haraldsson och i den 62:a matchminuten gjorde Ted Bergström Heramb sitt elfte mål den här säsongen och fjärde för dagen.

I matchminut 65 klev sedan målskytten Albin Thomsen fram och stänkte in sitt sjunde för säsongen. Innan Sirius tackade för sig skrev även William Liw in sig i målprotokollet när han med sex minuter kvar av matchen fastställde slutresultatet till 8-0. Precis som för Arvid Tapper var detta Williams andra matchen i rad som han lämnar planen som målskytt.

Matchfakta
IK Sirius – IFK Rättvik 8-0 (2-0)
Studenternas IP

Målskyttar
1-0 Ted Bergström Heramb (4′), 3-0 Ted Bergström Heramb (35′), 3-0 Ted Bergström Heramb (54′), 4-0 Arvid Tapper (55′), 5-0 Ted Haraldsson (59′), 6-0 Ted Bergström Heramb (62′), 7-0 Albin Thomsen (65′), 8-0 William Liw (84′).