Sirius illa ute efter målras

Efter en bra period av matcher var Sirius tillbaka i gamla synder mot Mullsjö. Efter tvåsiffrigt i baken hänger återigen kontraktet löst. ”Vi visar tyvärr ingenting som håller i superligan”, säger tränaren David Ahlmark.

Dåliga inledningar på matcher har vi sett Sirius göra förut. Bara på hemmaplan har de legat under med 0–3 efter tolv minuter mot såväl Falun som Karlstad och 1–4 efter första perioden mot Linköping. Borta mot jumbon Gävle var det också 1–4 efter en period. För att inte prata om 0–4 efter tolv minuters spel borta mot Helsingborg. Mot Mullsjö var det 0–3 efter 10.07 …

– Jag trodde att vi hade gått ifrån det där. Vi hade ett ordentligt snack när vi låg pyrt till och känslan har varit bra i de senaste matcherna. Men nu var det en massa misstag igen, säger lagkaptenen John Barck.

– Vi är så slarviga i dag och ger oss inte själva chansen, fyller poängkungen Billy Nilsson i.

Mullsjö är ett mycket bra lag och att de trivs i Fyrishov vet vi sedan tidigare. De hade inte behövt all den hjälp de nu fick av Sirius för att göra mål. Det var det ena misstaget efter det andra från hemmalaget.

– Det är ju vi som bjuder på de flesta målen, säger Barck och suckar.

Trots underläge med 1–5 i mitten av andra och 3–6 efter 40 minuters spel hotade hemmalaget ändå gästerna en aning genom att på 34 sekunder göra två mål i inledningen på den tredje perioden. Men då fick Mullsjö snabbt göra 5–7 på ett frislag.

– Vi kan inte sortera ut rätt på det där frislaget. Det är helt underkänt, det ska inte få hända, dundar Ahlmark.

Sedan drog västgötarna bara ifrån ett hemmalaget som i det mesta enbart levde på Billy Nilsson och i viss mån hans kamrater i andraformationen. I övrigt var det väldigt slätstruket.

– Vi har för många som viker ned sig, säger Ahlmark.

Nilsson gjorde två mål och två assist och är nu trea i poängligan. Men vad hjälper det när Sirius är trea från slutet i tabellen med bara två poäng till godo på jagande Granlo.

– Vi reducerar och reducerar och så får de sedan hela tiden göra nya mål, säger Nilsson besviket.

Lagkaptenen för dagen, John Barck, passade på att hylla lagets poängkung.

– Billy bär ju det här laget. Han är i bäst form och har varit det ganska länge, säger Barck.

Nu väntar ett två veckor långt matchuppehåll för Sirius innan det är dags för den svåra bortamatchen mot Falun. Sedan följer Karlstad borta, Storvreta hemma i derby, Gävle hemma och avslutningen sker borta mot Växjö. Uppsalalaget hoppas till dessa matcher få tillbaka skadade spelare som Dan Johansson och Johan Widh.