SIRIUS FÖRLORAR HEMMAPREMIÄREN

Matchen på Studenternas IP är slut. Sirius förlorar hemmapremiären mot gästande Broberg.

Sirius fina elitseriesvit mot Broberg, med fyra raka segrar, fick under kvällen ett abrupt slut. Närmare 1000 personer i publiken fick se gästerna Broberg chock-öppna i hemmapremiären på Studenternas. Redan efter 10 sekunder var ”gurt” nära att ta ledningen men Anton Andersson räddade två gånger om innan Siriusförsvaret kunde skicka iväg bollen till säker mark.

Sirius var märkbart taget av den starka inledningen från Broberg och anstormningen skulle komma att fortsätta. I den tredje matchminuten kom matchens första mål, det när Brobergs skyttekung Martin Söderberg skickade in bollen framför mål, en boll som mycket olyckligt styrdes in i eget mål av Jerker Ortman. Sirius arbetade sig in i matchen och hade ett kvitteringsmål i nät men det dömdes bort för offside. Istället drog Broberg ifrån ytterligare, först genom Martin Söderberg i den 27:e matchminuten och sedan genom Jaakko Hyvönen i den 34:e. Första halvleken slutade 0-3 till gästerna.

Broberg öppnade den andra halvleken lika chockartat som den tidigare. Denna gång gav dock anstormningen utdelning direkt. I matchminut 46 ordnade gästerna en hörna som Jesper Thyren tog tillvara på när han dundrade in 0-4 bakom Anton Andersson i Sirius mål.

Sirius fortsatte att arbeta sig in i matchen och i den 50:e matchminuten gav det utdelning i form av ett reduceringsmål av Sune Gustafsson som dunkade in en hörna bakom Max Bergström i motståndarnas mål. Exakt tio minuter senare upprepade Sune Gustafsson samma aktion och smällde in 2-4 på hörna. Precis när matchnerven vaknat till liv klev sedan Martin Söderberg fram och spikade igen kistan genom att fastställa slutresultatet till 2-5.

Kvällens nederlag är Sirius tredje raka förlust. Noterbart är, förutom Sune Gustafssons två strutar, är att junioren Colin Dahlberg gjorde sin elitseriedebut och fick speltid under matchen.

Närmast för Sirius väntar nu en tuff bortamatch på Sävstaås mot Bollnäs GIF. Matchen spelas på fredag med avslag kl. 19:00.

Matchfakta
IK Sirius – Broberg/Söderhamn 2-5 (0-3)
Publik: 955

Målskyttar
0-1 Självmål (3′), 0-2 Martin Söderberg (27′), 0-3 Jaakko Hyvönen (34′), 0-4 Jesper Thyren (46′), 1-4 Sune Gustafsson (50′), 2-4 Sune Gustafsson (70′), 2-5 Martin Söderberg (73′).