Sirius beviljas inte elitlicens

Liksom förra året får Sirius vänta på att få sin elitlicens godkänd. Nyligen underkände svenska bandyförbundets ekonominämnd klubbens ansökan.

Licensen gäller för nästa säsong 2016/2017 där samtliga elitserieklubbar utom tre (där Sirius var en av dem) fick sina räkenskaper godkända av ekonominämnden.

– Vi har jobbat utifrån att det här beskedet skulle komma, och att vi ska få igenom den i vår, säger Erik Weiman som är ordförande i Sirius bandy som har till den sista april på sig att visa ett positivt resultat i föreningens ekonomi.

– Anledningen till varför den inte har blivit godkänd beror på att vi har mer jobb kvar att göra för att sanera klubbens ekonomi. Det vi kommer att fokusera på nu är att säkra upp de inkomster som vi har räknat med i vår budget och inte göra som förra säsongen och dra på oss kostnader som vi inte har täckning för, fortsätter Weiman.

Hur dålig är er ekonomi egentligen?

– Just i dagsläget är den inte ansträngd, men om vi inte klarar av intäktsmålet som vi har satt upp blir det problem. Under försäsongen gick försäljningen bra, men den måste fortsätta göra det nu också.

UNT

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×