Sirius Bandygolf 2015

I fredags spelades Sirius Bandygolf 2015. Årets upplaga blev en succé, säger Mats Jansson som har varit drivande i arrangemanget. Det var klarblå himmel, glada samtal, låga scorer och god mat.Den årliga golftävlingen spelades i vanlig ordning på Upsala Golfklubb, den här gången på morgonkvisten. Vid sjutiden var parkeringen full av nyvakna golfspelare som noggrant förberedde sin utrustning inför vad som skulle bli en toppendag. I klubbhuset väntade morgonkaffe och smörgås, följt av en välkomsthälsning av nytillträdde styrelseordförande Erik Weiman. Kort efter det var övningsområdet fullt av mätta och belåtna bandytokiga golfspelare, för att sedan tömmas lika fort då det var kanonstart klockan 08.00. De 72 startande var utspridda på hålen och väntade spänt på startskottet. Nytt för i år var att tävlingen spelades i spelformen 4-manna scramble, trots den vanligtvis långsamma tävlingsformen flöt det på i raskt tempo.

Det bjöds på mycket fina slag från många olika håll och det ena resultatet blev än lägre än det andra. Detta trots en tuff prövning på hål 2. Framme vid green på par 3 hålet med en av de större greenerna på banan stod juniorspelarna Hannes Skagerlind och Oskar Rönnqvist med bandyklubbor i högsta hugg. Det var obligatoriskt för hela laget att putta med bandyklubba.–Vi möttes av många förvånade miner, framför allt puttade många för löst då bollen beter sig annorlunda när man slår den med en bandyklubba, berättade Oskar efter tävlingens slut. –Men vi fick se några få birdies under dagen i alla fall. Vi fick se en putt sänkas från ca 4 meter, det måste jag säga var imponerande, avslutar Rönnqvist som var en av de spelare vi nyligen skrev om är uttagen till P-19 landslagets observationstrupp.

Väl inne i klubbhuset väntade lunchbuffé med efterföljande prisutdelning. Viktor Broberg visade att han inte bara har ett bra bandyskott utan även en utmärkt golfsving när han på hål 12 satte upp bollen enbart ett fåtal centimeter från hål och därmed vann priset ”Bästa slaget för dagen”. Ett stenkast bort visade ungdomstränaren Håkan Karlström hur ett bunkerslag gärna inte skall gå till, sand kom upp, men bollen låg kvar.

Det resulterade i priset ”Sämsta slaget för dagen”, en bedrift som genererade mer applåder än föregående pris. Utöver det fick gamla bandyspelaren Sandor Banffy en portabel bolltvätt för att ha slagit hela fyra bollar i vattenhinder under dagen. Longest Drive var i år på hål 8 och vanns av Hotell Kvarntorgets ägare, Burhan Balikci med en minst sagt imponerande drive. Nearest Hole var på hål 10, ett klassiskt par 3 hål med tee högt ovanför green, närmast där lyckades Rolf Lindgren slå bollen (2,95 m). På hål 17, en kort par fyra var det Nearest Hole på två slag, något som lag Victor Lundberg, Thorbjörn Johansson, Peter Helmerskog och Peter Forsell förvaltade väl. De placerade andra slaget 3,5 cm från hål och tog således hem det priset.

Tävlingen vanns på det imponerande låga resultatet 54,4 (61 slag brutto). Vinnande lag bestod av Siriusspelaren Joel Wigren, Daniel Barsk, Mikael Larsson och Peter Jansson. De valde och vrakade noggrant vid prisbordet för att tillslut gå hem som lyckliga vinnare av varsin kaffemaskin.På andra plats kom Peter Forsell, Peter Helmerskog, Thorbjörn Johansson och Siriusspelaren Victor Lundberg på 55,2 (även de 61 slag brutto).

Därefter var det ett glapp till tredje pristagarna som var Jenny Lundkvist, Claes-Håkan Sandberg, Donny Långström och Siriusmålvakten Henrik Kjellsson. De kom in på 57,8.

Vi vill tacka alla som deltog, alla som hjälpte till runt eventet, partners som skänkte priser till prisbordet och Upsala Golfklubb för en mycket trevlig dag. Vi hoppas att vi ses igen nästa år.

/Sirius Bandys kontor

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×