Rapport från Skobes cup

Sirius P-03 är just nu i Katrineholm och spelar Skobes Cup. Mattias Tapper, lagledare för laget skickar en lägesrapport.

Vid lunch tid på annandagen samlades 15 st förväntansfulla grabbar på Studan för cupgenomgång och inlastning i bilar för vidare transport mot Katrineholm. Väl på plats och efter invigning med nationalsång väntade i premiärmatchen favorittippade Lidköpings AIK. LAIK visade sig vara precis så bra som vi på förhand trodde och dominerade matchen som spelades i ett mycket högt tempo. Grabbarna tog 1-5 förlusten på rätt sätt och startade direkt laddningen för matchen mot Katrineholm kl 22:00. KSK besegrades med klara 5-0 efter en välspelad match med många fina kombinationer.

Väckning 07:30 söndag morgon för obligatorisk morgonpromenad innan frukosten. Gruppspelets tredje match är mot Vetlanda. Matchen som är tät och jämn innehåller det mesta, tufft spel, bra försvarsarbete och ett varierat anfallsspel. Istället för 3-3 på ett friläge blir det 2-4 i anfallet efter. Vi forcerar i slutskedet med en 4-backslinje och resultatet blir till slut 2-5. Vi gör trots förlusten säsongens hittills bästa match och visar prov på grym lagmoral och kämpainsats.

Sista gruppspelsmatchen är mot Falun som vi tidigare år spelat flera jämna matcher mot. Efter en stabil och trygg inledning där vi äger matchen leder vi med 3-0 i halvtid. Falun äter sig in i matchen och med fem minuter kvar står det 3-2. Vi lyckas hålla undan och gör även 4-2 på en hörna i slutskedet.

Vår tredje placering i gruppspelet innebär att vi spelar match om femte plats imorgon förmiddag. Grabbarna har gjort ett väldigt bra gruppspel och visat prov på ett moget bandykunnande och en fin lagmoral. Skobes cup är en inbjudningsturnering för pojkar 02 vilket innebär att våra motståndare är ett år äldre än dom allra flesta av våra spelare. Cupen har varit mycket lärorik för både spelare och ledare, vi har mött bra lag och återigen visat vad en bra laganda kan åstadkomma.

 

/Mattias Tapper

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×