POÄNGKUNGEN FÖRLÄNGER MED SIRIUS

Den finska landslagsmannen Teemu Määttä fortsätter i Sirius. – Tiden här har varit otroligt rolig, säger mittfältaren.
Teemu Määttä, 27 år, kom till Sirius från IFK Kungälv som 24-åring. Nu är det klart att klubben får behålla sin poängkung.
– Att en sån viktig spelare är först ut att förlänga tycker jag är ett bra kvitto på att det händer spännande och bra saker i Sirius, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson och fortsätter:
– Teemu är i mina ögon en komplett bandyspelare. Han är oerhört duktig i defensiven samtidigt som han är vass offensivt.
Han värvades till Sirius inför säsongen 2016/17. Nästa säsong blir hans fjärde i klubben.
– Det känns jättebra att fortsätta här. Jag tycker att vi har något bra på gång och det är jätteroligt att Sirius vill ha mig med på den här resan, säger Teemu Määttä.
Laget tippades sist av flera experter men Sirius har överraskat många. Med fyra omgångar kvar säkrades elitseriekontraktet.
– Det är hårt jobb som ligger bakom det. Vi är jättebra tränade och alla vill utvecklas som spelare. Vi kräver att alla gör sitt bästa på varje träning och jag tror det är en orsak till att vi har utvecklats så mycket under vintern, säger han.
Ett av hans starkaste minnen från säsongen hitintills är segern över Hammarby på Zinkensdamm och stödet från supportrarna under alla matcher.
– Västra Sidan är de bästa supportrarna i hela Sverige. Deras stöd är jätteviktigt för mig och hela laget. Det går inte en enda minut under en match som de inte hejar på oss och sjunger, säger han.
Sirius huvudtränare Esa Määttä, tillika far åt Teemu, är glad över att kontraktet är klart.
– Det är kul att Teemu fortsätter i Sirius. Många tror väl att det är självklart men så är det absolut inte. I vår familj har vi sen länge gjort klart att alla har sin egen karriär och att alla ska ta det beslut som känns bäst för sig själv och för sin egen karriär, säger Esa Määttä och fortsätter:
– Teemu är en tränarens drömspelare, det har jag alltid vetat. Han gör alltid sitt bästa, han sätter lagets bästa före sig själv och man kan använda honom på flera olika positioner på planen.
Föregående säsong stod Teemu för 23 (15+8) poäng och med tre omgångar kvar av årets grundserie har han gjort 29 (11+8) poäng.
– Han har alltid producerat många poäng. Tidigare var han mer en målgörare men under senare år har han vuxit fram som en duktig passningspelare. Han har gjort en riktigt bra säsong hitintills och det blir kul att försöka utveckla honom ännu mer, säger Esa Määttä.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×