Nilsson hjälte i dramatisk match

Spelarna slets mellan hopp och förtvivlan. Tränaren David Ahlmark hade hjärtat i halsgropen under nästan hela matchen. Till slut vann Sirius sexpoängsmatchen med 8–5.

– Det var otroligt skönt. När Granlo gjorde 5–5 i den sista perioden är det lätt att man viker ner sig, men vi kom tillbaka, säger tremålsskytten Billy Nilsson.

Det blev en match med många ansikten.

Sirius gick fram till en 4–0-ledning och visade en enorm effektivitet. Granlo hade stora svårigheter att ens få iväg något skott på mål.

– Jag är fantastiskt nöjd med den första perioden. Vi spelade disciplinerat, vi var hungriga framåt och gjorde två mål i powerplay, säger tränaren David Ahlmark.

Men säg den glädje som varar. Granlo fick lite energi av ett sent reduceringsmål i den första perioden. Sedan blev det en helt annan match …

– Vi började slarva och tappade bollen alldeles för mycket, säger Billy Nilsson.

Granlo gjorde två raka mål och hade bud på en kvittering i mittenperioden även om Sirius också skapade några oerhört bra chanser. David Ahlmark var inte glad i periodpausen.

– Vi började perioden med att göra ett horribelt byte. Sedan blev vi livrädda och slutade att spela innebandy. Vi bjöd in Granlo och jag är glad över att vi ledde med 4–3.

Nu hade dramatiken bara börjat. Den sista perioden bjöd på sex mål. Granlo kvitterade till 4–4 och två minuter senare återtog Sirius ledningen – 4–5.

– Vi släppte in några onödiga mål när vi tappade bollen på mittplan, säger Nilsson.

Granlo pressade på för ännu en kvittering – och den kom efter 14.19.

– Då är det lätt att tappa huvudet, säger Billy Nilsson.

Men Sirius reste sig omgående. Bara elva sekunder (!) efter kvitteringen gjorde Sirius mål igen – och det var förstås mål-Billy som satte dit bollen.

– Billy vinner matchen åt oss, han är den store hjälten, säger David Ahlmark.

Granlo plockade ut målvakten under slutminuterna men var faktiskt inte särskilt nära att göra mål och i stället kom ytterligare två Siriusmål i slutsekunderna, ett av dem i tom kasse.

Sirius gjorde en helt okej slutperiod.

– Vi spottade upp oss men tog många dåliga beslut när vi hade boxplay. Det var hjärtat i halsgropen hela tiden, vi spelade inte tillräckligt smart, säger David Ahlmark.

Nu var poängen det viktigaste i den här matchen. Lagen hade 13 poäng inför den här matchen och i princip lika i målskillnad. Nu ryckte Sirius ifrån Granlo.

– Vi visade att vi kan vinna utanför Fyrishov, vi har inte gjort det tidigare, säger Billy Nilsson.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×