Nerven uteblev efter straffmiss

Sirius fick chansen att tillföra lite nerv till matchen mot Bollnäs, men då brände laget en straff och resten av de 22 minuterna blev nästan en transportsträcka mot slutsignalen.

Bollnäs spelade med vinden (bitande kallt!) i ryggen i den första halvleken och hade en 4–0-ledning. Det var liksom inget snack, Bollnäs var klart bäst under den första dryga kvarten och Per Hellmyrs spelade (som vanligt!) huvudrollen.

– Vi försökte spänna bågen och jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi måste inse vilka vi är och vilket lag vi möter, säger Siriustränaren Mats Söderman.

Sirius gjorde en bättre andra halvlek och fick reduceringsmålet till skänks efter bara ett par minuter. Ett felpass av Bollnäs på egen planhalva öppnade för ett tre-mot-ett-läge – Markus Kumpuoja blev fri och rullade enkelt in bollen.

Sirius hade medvind i andra halvlek och det märktes.

– Det är klart att det är en fördel att spela med vinden i ryggen, det syns ju på farten, säger Johan Hydling, Siriusbacken som tvingades se matchen från läktarplats efter en smäll mot huvudet mot Vänersborg i förra veckan.

Nu var Bollnäs inte direkt skakat, tvärtom, laget verkade ha bra kontroll på matchen och med spelare som Hellmyrs och Daniel Berlin är det inte så konstigt.

Men det kunde kanske, kanske ha blivit en annan match under slutkvarten. Efter 68 minuter fick Sirius en straff när Kumpuoja fälldes. I Johan Hydlings frånvaro åkte Kumpuoja fram och sköt, men mitt på Niklas Prytz.

Om Sirius hade reducerat i det läget så kanske det hade blivit lite nerv i matchen.

– Ja, vad hade hänt då? Det får vi aldrig reda på, säger Johan Hydling med ett leende som ändå antyder att Sirius var på väg in i matchen på allvar när straffmissen kom.

– Om alla spelare går in hundra procent för matchen så kan vi rubba alla lag, men det är klart att jag önskar att vi hade varit lite tyngre den sista tredjedelen på planen, säger Mats Söderman.

Bollnäs var aldrig hotat i den här matchen, förmodligen varken med eller utan straffmiss av Sirius, som ändå kan gå med huvudet högt. Det ska vara skillnad mellan de här lagen.

– Lite synd att det blev ett par mål för mycket i första halvlek. Vid deras 2–0 så hoppade axeln ur led för Bärneskär och då blir det svårt för oss, och 0–4-målet i slutet av första halvlek borde vi ha förhindrat, säger Siriustränaren.

I Sirius gjorde Jonas Eklund comeback efter skada och skötte sig helt okej när han klev in i stället för Johan Hydling.

– Jonas var bra, ja, hela laget gjorde en bra insats, säger Söderman och nämner bland andra Mattias Widén.

Bäst var ändå målvakten Henrik Kjellsson.

Viktor Broberg fick problem med ljumskarna och klev av. Det är oklart om han kan spela mot Broberg på fredag.

Även Johan Hydling är ett frågetecken inför Brobergsmatchen.

– Jag kände mig lite ”yrslig” i går (tisdag) och då är det bäst att ta det lite safe. Jag ska träna i morgon (torsdag) så får vi se hur det känns då, säger han.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×