Nattsvart för blåsvart efter ny förlust

Sjätte raka förlusten. Och fast förankrade på nedflyttningsplats. ”Vi måste ställa in oss på att kämpa för att inte åka ur”, säger Siriustränaren David Ahlmark.

Sirius föll tungt hemma mot nykomlingarna Karlstad. Bakom förlustsiffrorna 5–7 döljer sig en match som i mångt och mycket avgjordes redan i den första perioden.

– Det är många matcher kvar, men det oroar mig att vi är så lama som vi är i början av matcherna, säger David Ahlmark.

Gästerna från Värmland tryckte in 0–1 redan efter 2.30 och när Karlstads poängkung Adam Colling väl enkelt fick sätta sitt både sitt 16:e och 17:e mål för säsongen hade bara gått 12.56.

0–3 efter en period – och någon mirakelmedicin för att vända trenden har inte Siriustränaren på lager.

– Vi underpresterar å det grövsta, men det har ju samtidigt sett ut så här i år. Vi måste få till en ändring på det, men jag kan inte riktigt säga vad vi ska göra eftersom jag inte vet vad det beror på, säger David Ahlmark.

När Simon Sjögren, efter viss Siriuspress, skickade in 0–4 redan 2.54 in i andra perioden kunde det hela ha varit över där.

I stället exploderade matchen fullständigt.

Johan Eriksson behövde hjälp av en Karlstadsfot för att göra 1–4, men Sirius tändes rejält av målet och tog över. Peter Berlin satte 2–4 i spel fem mot fyra och Dan Johansson forcerade in 3–4 genom Dan Johansson.

I takt med att Sirius öste på framåt, öppnade de sig dock bakåt och Sirius hade inte målvaktsspelet för att vända matchen på allvar.

Simon Sjögren snurrade in 3–5 och Sebastian Degeryd svarade på Johan Erikssons 4–5 när han smög in 4–6 i slutsekunderna av den andra perioden.

Sirius vann skotten i den andra perioden med 14–4 (!) men målmässigt med bara 4–3. Petter Nilsson hade inte sin bästa dag mellan stolparna utan släppte in sex mål på nio skott.

– Vi har en fruktansvärt dålig målvaktsprestation. De sex första målen är alla tagbara, rasar David Ahlmark som bytte ut Petter Nilsson inför tredje perioden.

– Det känns som vi jobbar, jobbar och jobbar för att göra mål, sedan springer de upp och skjuter vad som helst som det blir mål på. Det är tungt då. Jag får ta mig på 4–6-målet eftersom jag inte bytte målvakt tidigare, säger Siriustränaren med hårda ord.

Efter sex raka förluster växer frustrationen.

– Vi är tillräckligt bra för att inte åka ur och lyfter vi oss ur det här kan vi kanske prata slutspel någon gång i framtiden, men just nu tycker inte jag att vi kan tänka på det. Vi måste ta oss ur den här djupa svackan som vi har, säger David Ahlmark.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×