NÄRA POÄNG MOT SERIETVÅAN AIK

Sirius störde AIK rejält och var mycket nära poäng mot tabelltvåan. En utebliven hörna på tilläggstid skapade stor frustration hos Sirius efter slutsignalen.

Foto: Sportbladet Play

Sirius uddamålsförbannelse lever vidare – detta trots en heroisk insats mot stjärnspäckade AIK på bortais. Ted Bergström har svårt att hålla inne sin frustrationen efter matchen.
– Jag vet inte, jag är lite upprörd just nu faktiskt. Det svänger åt båda håll, det är nog en skaplig match att titta på hoppas och tror jag. Det är många konstiga situationer där ute, man är lite snurrig just nu, säger tvåmålsskytten Ted Bergström till Sportbladet Play direkt efter matchen.

På tilläggstid reducerar Nils Bergström till 6-5 och i anfallet därefter får sånär Jimi Heinonen bollen framför mål men ett AIK-ben hinner emellan och styr ut bollen till hörna – det är i alla fall vad alla tror förutom domaren.
– Ja det är solklart, till och med AIK-spelarna säger det. Jag vet inte vad domaren har för nivå idag. Han pratar ingenting, det finns ingen dialog, han talar inte om någonting om vad han håller på med därute, säger Ted.

I slutskedet av matchen tilldelas Jimi Heinonen ett grovt matchstraff för osportsligt uppträdande. Heinonen är upprörd över att inte ha fått med sig hörnan i slutet.
– Ja det är många som blir upprörda, tyvärr blir det lite för hett. Vi tror ju dessutom att han har blåst av matchen men det har han tydligen inte gjort. Man vet ingenting till slut, säger Ted.

Sirius hörnstatistik såg väldigt bra ut under matchen med tre mål på åtta försök. En hörna i slutskedet av matchen hade kunnat förbättra den statistiken ytterligare. Nu väntar Bollnäs på lördag och det finns en del saker att spinna vidare på från dagens spel.
– Ja vi har en hel del att ta med oss. Vi får med mycket folk i anfall och gör många fina anfall och varierar vårt spel. På det stora hela när man börjar analysera så kommer vi hitta en hel del att ta med oss ändå, säger Ted.

Se higlights här

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×