Mattias Jansson uttagen till Guldsteget

Idag blev det klart att Sirius Mattias Jansson kommer att ingå bland de 16 spelare som blivit uttagna att ingå i Svensk Innebandys talangutvecklingsprogram Guldsteget under säsongen 2017/18.

Det är förbundskapten Mikael Hill som har tagit ut spelarna, som ska få en djupare inblick i hur landslagsverksamheten fungerar – och utvecklas mer individuellt.

”Väldigt oväntat faktiskt. Det är ett kvitto på att förbundskaptenen tror på mig och det känns så klart jätteroligt!”, säger Mattias Jansson i en kommentar.

”Att just de här spelarna blev uttagna är av flera skäl. De är spelare som jag har haft ögonen på, plus att de också har sökt till Guldsteget. Ansvaret ligger till största del på spelarna och deras tränare att söka in för att vara med i projektet. Konkurrensen har varit väldigt hård”, säger Mikael Hill till Svenska Innebandyförbundets hemsida och fortsätter:

”Spelarna får en möjlighet att utveckla delar som man kanske inte hinner med i hemmiljön. Här har man chansen att visa upp sig för mig som förbundskapten och visa att man har ett extra driv.”

Läs mer på förbundets hemsida.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×