Mattias Jansson om veckans två matcher

”Full pott nu innan uppehållet skulle sitta riktigt fint!” Det säger Mattias Jansson inför veckans två matcher i SSL som inleds med Växjö borta idag och avslutas mot Jönköping hemma i IFU Arena på lördag.

Hej Matte och tack för upplevelsen ni gav oss i publiken i söndags! Hur förklarar du de stora siffrorna mot ett Kalmarsund som ändå spelat jämnt mot lag som Mullsjö, Linköping och Storvreta?

Tjena! Jag tycker vi fick en fin start och fick in rätt många bollar mot ett ganska passivt Kalmarsund. Sen tycker jag de gör ett försök i början av andra perioden men luften gick ur ganska snabbt när vi fortsatte att mala på. Dock är jag övertygad om att de gjorde en av sina sämsta matcher den här säsongen, men det tar ju inte bort vår insats. Jag tycker vi gör en väldigt bra match!

Det blev två mål och en assist från din klubba i gårdagens match – hur skulle du summera inledningen av säsongen för egen del?

Jag tycker det har gått lite upp och ner, men det har känts bättre nu de senaste matcherna. Jag hoppas kunna behålla den känslan och få fortsatt förtroende. Det är alltid kul att göra lite poäng!

Ni hade en tuff inledning med tre förluster, men sedan har det sett allt bättre ut. Hur har diskussionerna gått i laget så här i inledningen av säsongen?

De flesta diskussionerna har väl egentligen handlat om vårt försvarsspel. I år vill vi spela ett högre försvarsspel och äga mer boll under matcherna. Vi har fått göra om lite här och där när det gäller försvaret men nu tycker jag att vi har hittat rätt och känner oss trygga i det.

Det har varit många matcher i både oktober och november och denna vecka är inget undantag. Hur påverkar det träningsupplägg och matchplaneringen?

Vi har fått anpassa träningsupplägget en del för att få lagom belastning. Vi brukar vilja ha korta och intensiva träningar nu när det är så tätt med matcher.

Idag är det dags för Växjö borta – tankar om den matchen?

Det kommer att bli en tuff match. Växjö har börjat den här säsongen starkt och det kommer bli en bra värdemätare för oss. Jag tippar Växjö som ett av semifinallagen faktiskt, men jag går ändå in med en bra känsla. Vi har ett väldigt bra facit mot dem.

Redan på lördag den 17 november är det dags igen och då är det en riktig blå-svart lördag i IFU Arena då både ni och damlaget har hemmamatcher. För er del är det Jönköping som står för motståndet – har ni redan hunnit prata något om den matchen?

Vi har inte pratat om den matchen ännu, men man kan väl säga att det är en väldigt viktig match – precis som mot Växjö. Full pott nu innan uppehållet skulle sitta riktigt fint!

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×