Matchsummering: IK Sirius – IFK Norrköping

900x700_IKS_borta

På ett kylslaget Studenternas fick Sirius se sig besegrade av gästerna Norrköping som vann med 4-1. Siriusmålen gjordes av Moustafa Zeidan och Adam Ståhl där den förstnämnde stod för ett riktigt drömmål på nytt.

Första halvlek
Det var en jämn och sprakande inledning där båda lagen turades om med att inneha bollinnehavet. Det skulle inte dröja länge innan det skulle smälla till. Utanför straffområdet fick Moustafa Zeidan tag på bollen och likt sitt vänsterskott mot Djurgården drog han till på nytt, och precis som sitt senaste mål gick även detta skott in helt otagbart för Oscar Jansson i Norrköpings mål. Ett tidigt ledningsmål för Blåsvart.https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1440726153807876112&lang=sv&origin=https%3A%2F%2Fwww.siriusfotboll.se%2Fnyheter%2Fmatchsummering-ik-sirius-ifk-norrkoping%2F&sessionId=9f4f5968579b5d87b70ab3860ee1a920d806cdf5&theme=light&widgetsVersion=1890d59c%3A1627936082797&width=550px

Sirius tog vid den fina starten och Dennis Widgren skulle få matchens andra heta chans när han till vänster i straffområdet efter vackert förspel avslutade mot mål, men hans skott räddades ut till hörna. Dessvärre skulle kvitteringen komma ungefär tio minuter senare vid en trång situationen i straffområdet efter en fast situation.

Några minuter senare skulle också bortalaget ta ledningen, åter på en fast situation där returen rakades in av Norrköpingsspelare och bortalaget hade vänt på underläget. I slutet av halvleken utökade Norrköping med ytterligare ett mål, men det blåstes av för hands efter diskussioner mellan domarna och 1–2 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek
Matchen återupptogs ungefär en kvart senare efter tilltänkt matchstart då ett sjukdomsfall upptäckts på läktaren. Personen i sig fick vård och lämnade arenan med ambulans.

Den andra halvleken inleddes som den första startade, ett ställningskrig om både bollinnehavet och halvchanser för båda lagen. Detta verkade vara till Norrköpings fördel som utökade ledningen med ytterligare ett mål och även detta på en fast situation. Sirius var nära i situationen efter då man fick ett ypperligt frisparksläge utanför Pekings straffområde. Fram klev Jacob Ortmark som skruvade frisparken klockrent i stolpen, otroligt nära en reducering.

Moustafa Zeidan visade återigen prov på hur vass hans långskott är när han återigen drog ett skott långt utanför straffområdet som ställde till problem för Norrköpingsmålvakten, Christian Kouakou var framme och högg på returen men kunde inte sätta dit bollen. I stället kunde Norrköping utöka sin bortaledning med ytterligare ett mål efter att man ställt om snabbt i en kontring och 1–4 var ett faktum.

Sirius försökte skapa ett så bra tryck möjligt mot slutet med flera byten och ändringar i matchen. Man fick också in ett tröstmål i slutet på en fast situation genom Adam Ståhl som faststtälle slutresultatet 2-4.