Många hade inte förväntat sig poäng ikväll på bortaplan mot Elitseriens bästa lag, även om några vågade drömma om en skräll. Skrällen uteblev men vi fick istället se Sirius spela riktigt bra bandy i större delen av den första halvleken.
Sirius hade ett bra läge att ta ledningen i matchen när Nils Bergström kom fri mot Jesper Thimfors i Villas mål. Precis innan skottögonblicket hann en hemmaförsvarare ifatt Siriushalven och Villa lyckades därmed avstyra målchansen i sista stund. Istället var det Villa som fick det första målet, och det andra, samt det tredje. Det här även fast Sirius spelade bra under stora delar av halvleken. Joonas Peuhkuris reduceringsmål precis innan pausvilan gav liv i matchen och Siriushopp inför den andra halvleken.
Men matchen blev inte speciellt långlivad, inte efter att skytteligaledaren David Karlsson presenterat sig och gjort sitt 50:e mål för säsongen. Han skulle komma att landa på 52 mål innan kvällen var över. Nivåskillnaden märktes tydligare i andra halvleken även om Sirius inte var helt uddlösa. I den 83:e matchminuten klev Viktor Broberg, som ikväll gjorde comeback, fram och fintade ned Villamålvakten Thimfors på isen för att sedan peta in bollen i nät. Broberg som under den här säsongen spelat med UNIK i allsvenskan blev klar för Sirius så sent som i söndags. I den 88:e matchminuten snyggade Johan Jansson Hydling till siffrorna en aning från straffpunkten innan Villas Martin Karlsson stängde igen målprotokollet i den 90:e matchminuten genom att göra Villas nionde mål för aftonen.
Trots förlusten ikväll är läget oförändrat kring kvalstrecket i och med TB Västerås uddamålsförlust hemma mot Broberg. Västeråslaget ligger fortsatt en poäng före Sirius i tabellen och spänningen är därmed enorm inför de återstående omgångarna av grundserien.
Villa Lidköping-Sirius Bandy 9-3 (3-1)
Elitserien, omgång 22
Hörnor: 8-3
Straffar: 0-1
Utvisningsminuter: 10-20
Publik: 3230