Lars Fall klar för Sirius Bandy

Vi kan med glädje nu meddela att Lars Fall återvänder till Blåsvart. Efter 3 säsonger i Villa Lidköping och sportsliga framgångar var anbuden på Fall många, men signaturen fastnade till slut på ett tvåårskontrakt med klubben han håller kär – Sirius Bandy.

Vi har pratat med Lars för att lyssna in läget. Ta del av en intervju med både Lars och huvudtränare Olle Gabrielsson.

Välkommen tillbaka Lars. Varför valde du åter att spela för Sirius?

–Tack. Jag valde Sirius för att jag har en fin historia här. Jag känner för föreningen och de som följer Sirius bandy. Uppsala har blivit hemma för familjen och då känns det helt rätt att även komma tillbaka in i Siriusfamiljen. Föreningen är på rätt väg igen och med Gabrielsson som huvudtränare blev jag sugen på att komma tillbaka. Han har ett bra driv och en god förmågan att få ihop en grupp, säger Fall.

Du har varit ifrån föreningen i 3 år, vad har du lärt dig under de åren?

–Jag har lärt mig hur bra man kan ha det som bandyspelare med de förutsättningar som finns i Lidköping. Jag har också lärt mig att det finns ett otroligt stort intresse för bandy i den staden.

Jag har fått förmånen att spela i ett mycket bra lag med många duktiga spelare och kunniga ledare. Sedan har jag lärt mig en ny dialekt samt vad som krävs för att kunna prestera på en hög nivå. Villa Lidköping är en otroligt proffsig förening som många klubbar kan lära sig av, säger Lars.

Många känner igen dig ifrån dina tidigare år i föreningen, men det finns också nya Siriussupportrar, vad kommer publiken se ifrån dig på och utanför planen? 

–Jag gillar att vara med i en grupp som tror på något tillsammans. I ett sådant lag vill jag vara en drivande spelare och en pådrivare. Passningsspelet är min styrka, jag ska försöka visa upp det på bästa vis. Jag tycker jag har utvecklats som spelare på senare år och hoppas kunna göra det än mer framöver i Blåsvart. Vid sidan av isen ska jag försöka vara mig själv och sprida i Uppsala att Sirius Bandy är något fint som man ska gå och titta på i vinter, säger Lars.

Vi har också pratat om det senaste nyförvärvet med lagets huvudtränare Olle Gabrielsson. Hur ser du på att ha Lars Fall tillbaka i laget igen? 

–Jag tycker att det känns väldigt bra att Lars är tillbaka i Sirius Bandy. Det är en spelare som stod väldigt högt på min önskelista över nyförvärv. Det är en spetsspelare som har kvalitéer framförallt i passningsspelet som vi kommer ha stor nytta av. Han ser hela banan och kan sätta andra i spel, både med sitt korta men inte minst med sitt långa spel, berättar Olle.

Vad kommer Lars att tillföra laget? 

–Förutom att Lars kommer göra oss bättre på bandyplanen så kommer han också stärka gruppen. Han är en genuint positiv person som är väldigt driven och vill bidra till att vi blir ett bättre bandylag. Lars kommer att få en stor roll både på och utanför banan. Han kommer vara en förebild för de yngre att se upp till samt med sin rutin och erfarenhet påverka hela gruppen positivt, avslutar Gabrielsson.

Med Lars underskrift är nu 10 spelare kontrakterade för kommande säsong. Inom kort kommer även ytterligare en spelare presenteras.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×