Kaxiga utspelet inför derbyt

Petter Nilsson gjorde säsongens bästa match i 5–1-segern borta mot Karlstad. Efteråt stod han för ett härligt löfte – kontraktet kommer säkras i det kommande derbyt mot Storvreta.

Defensivt disciplinerat, sylvassa kontringar och ett målvaktsspel av yppersta klass. Det säkrade tre poäng för Sirius mot Karlstad borta. Med tre omgångar kvar att spela har laget sju poäng ned till nedflyttningsplats. Således var detta ett stort steg mot nytt SSL-kontrakt.

– Det var riktigt stabilt defensivt samtidigt som vi är effektiva framåt och gör ett par riktigt vackra mål, säger tränaren David Ahlmark.

Enligt Siriustränaren var laginsatsen gedigen. Men han tycker samtidigt att två spelare stack ut något över mängden. Målvakten Petter Nilsson och backen Niklas Wallén.

– Matcher som den här är precis Walléns typ av match. Han älskar det här och i sådana här matcher är han en av SSL:s bästa backar. Jag tycker att alla spelare är bra men de två sticker ut extra, säger David Ahlmark.

Sirius stod för en rad fina mål i matchen. Men det allra tjusigaste var 5–0-målet signerat Johan Widh. Bollen gick som på ett snöre upp till Mattias Jansson som vinklade fram bollen till en fristående Widh som i sin tur lättade upp en backhand i det högra krysset.

Petter Nilsson har fått utstå viss kritik under säsongen. Men mot Karlstad var han tillbaka i gammalt gott slag. Målet från Tom Colling i mitten på den tredje perioden var det inte mycket att göra åt.

– Vi håller oss innan för ramarna. Vi spelar tätt bakåt och bjuder inte på några kontringar, säger han.

Målvakten ser matchen som sin bästa för säsongen. Samtidigt hyllar han sina medspelare för att ha hittat rätt i spelet igen.

– Ja, det tror jag nog att det är. Hela laget har hittat tillbaka till grunderna och då blir det mycket enklare för mig att stå i mål också.

Härnäst väntar derby för Sirius del. Sirius spelar sitt sista hemmaderby mot Storvreta i Fyrishov innan flytten går till nya IFU Arena i Gränby. Och Petter Nilsson står för ett härligt löfte inför torsdagens match.

Fixar ni nytt kontrakt i derbyt mot Storvreta?

– Ja, självklart. Det gör vi, säger Petter Nilsson.

Daniel Stenlund var inte med i matchen på grund av en skadekänning. I matchen mot Karlstad klev både Dan Johansson och Carl Kostov-Bredberg av med känningar. Men det är ingenting som oroar David Ahlmark inför derbyt.

– Nej, de klev av för att inte riskera något. Det var rena säkerhetsåtgärder, säger Siriustränaren.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×