Johan Elfving om målskytte och säsongens sista match

Johan Elfving, ett av nytillskotten hos Sirius Innebandy den här säsongen, gjorde två mål i senaste matchen mot Karlstad. Här delar han med sig av sina tankar inför säsongens sista match mot Team Thorengruppen.

Namn: Johan Elfving

Tröja nr: 23

Moderklubb: Hudik/Björkberg

När vi intervjuade dig inför säsongen beskrev du dig själv som en hårt jobbande forward som gillar att klippa till bollen direkt och att du ogillar inte att göra mål. Måste varit skönt att få sätta två mål i senaste matchen mot Karlstad?

Som målskytt är självförtroendet a och o. Det är ju också en fördel att göra en massa mål när man ser sig själv som en målskytt… så det var självklart väldigt roligt! Gör man många mål vinner man oftast matcher.

Båda gångerna kom passningen från Jakob Drews, en spelare du kallade ”ett riktigt geni” när vi intervjuade dig inför säsongen.

Det stämmer. Drews är en otroligt bra innebandyspelare – det har han verkligen visat den här säsongen. Det är heller ingen hemlighet att jag trivs bra med att lira med honom då han ofta hittar genialiska passningar. Jag tycker att vi kompletterar varandra riktigt bra på så vis.

Du kom till Sirius inför den här säsongen. Hur tycker du att säsongen varit för egen del?

Otroligt spännande och lärorik. Jag har sedan tidigare gjort en säsong på allsvensk nivå så det är ett stort kliv. Men det är klart, jag ser ju mig själv som en målskytt och det har jag väl ännu inte visat allt för mycket utav. Jag hoppas kunna växa in i rollen än mer med tiden och det ska jag jobba stenhårt för.

Hur skulle du sammanfatta säsongen som helhet för laget?

Innan säsongen hade vi väl inget konkret mål, även om slutspelet finns i allas huvuden. Som ny visste jag inte allt för mycket om alla spelares kunskaper. Det har dock visat sig att vi är ett otroligt bra lag som är på väg uppåt. Vi har många unga spelare som ser riktigt lovande ut och med facit i hand så känner nog de flesta i laget att en slutspelsplats vore på sin plats. Den kapaciteten finns i laget, inget snack. Men det har vi ju inte tagit tillräckligt med poäng för.

På lördag spelar ni säsongens sista match och ni möter Team Thorengruppen. Hur går tankarna inför matchen?

Det är samma inställning som senast mot Karlstad. Vi ska gå in för att vinna till vilket pris som helst, så tänker vi inför varje match.

Fadderverksamheten är en viktig pusselbit i Sirius långsiktiga vision att hämta talanger från de egna leden. Är du fadder för något lag?

Ja det stämmer. Jag är fadder åt P03-laget tillsammans med Markus Åkerfeldt. Det är ett värdefullt tänk inför framtiden och det syns att Sirius är en förening som verkligen lyckas där. Det finns en mängd blivande A-lagsspelar i dessa lag, det är jag säker på.

När började du själv att spela innebandy?

Själv började jag spela innebandy redan när jag var fem år. Min pappa startade ett lag för pojkar födda 93 och 94 hemma i Hudiksvall. Där var jag med från start och det är självklart något som jag är glad för och kan tacka för idag.

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×