Inför Vetlanda – Sirius

Han stod för en succéartad debut i hemmamatchen mot Bollnäs. Om han åter står i buren mot Vetlanda återstår att se, men 19-årige Anton Andersson gjorde onekligen avtryck trots att laget till slut förlorade.
Själv tycker han att laget kan bära med sig en hel del positivt från förlusten i söndags (2-4).

– Det var häftigt att få göra elitseriedebut på Studenternas. Det är något jag drömt om att få göra sen jag var 7-8 år. Jag är väldigt nöjd med första halvleken, och tycker vi hanterar Bollnäs offensiv på ett bra sätt. Sen blir de lite för tunga i början av andra och får ett lite för stort försprång som vi tyvärr inte orkar ta igen. Men som helhet tar vi med oss mycket bra saker att bygga vidare på, säger han.

Att ha duktiga målvakter har blivit något av Sirius adelsmärke. I år har vi återigen två sådana. Det är Erik Persson, ny från Edsbyn, och den unge egna talangen Anton som konkurrerar om platsen i målet. Mycket av framgången på målvaktssidan går att tillskriva målvaktstränaren Fredrik ”Linkan” Lindkvist.

– Linkan är en fantastisk målvaktstränare att jobba med. Han är väldigt bra på det han gör och det syns på målvakterna han har jobbat med tidigare. Jag har jobbat med Linkan under ett antal år nu och vi har tillsammans arbetat fram en stil där jag får använda min storlek på bästa sätt samtidigt som vi har jobbat mycket med grunderna i målvaktsspelet, säger Anton Andersson.

Inför omgång fyra i Elitserien där Sirius möter Vetlanda på bortaplan ser Anton en tydlig nyckel om det ska bli några poäng med hem till Uppsala.

– Vi kommer behöva vara disciplinerade och väldigt noggranna i vår defensiv.

Vetlanda BK – Sirius spelas onsdag 7 november, klockan 19. Se matchen på din dator, padda eller smarta telefon på Bandyplay.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×