Inför Vänersborg-Sirius

I kväll kl 19.00 spelar Sirius borta mot Vänersborg i Arena Vänersborg. En arena som blåsvart har haft svårt i en längre tid. Redaktionen har pratat med huvudtränare Mats Söderman om förväntningarna inför kvällens match.

Fredagskvällens lag är snarlikt laget man ställde upp med mot Edsbyn på Studenternas senast. De förändringar man har gjort är att Henrik Kjellsson vaktar Siriusmålet istället för Holmgren och man spelar utan junior. Sirius U20 lag skall nämligen ner till Nässjö och Vetlanda på bortaturné i helgen och måndag-onsdag väntar sedan P19 landslagsläger för Nils Bergström och Johannes Camilton i Trollhättan. Nils var tilltänkt för dagens match, men man har istället valt att låta honom fokusera på juniorlaget och därefter landslagslägret. Jonas Eklund är fortsatt borta på grund av sin ljumskskada.

Sirius ställer upp med följande lag mot Vänersborg i kväll:

Målvakt: Henrik Kjellsson

Försvarslinje (från höger): Joel Wigren, Johan Jansson Hydling, Victor Lundberg, Daniel Bärneskär, Jakob Jenefeldt

Mittfält: Mattias Widén, Patrik Eidenert, Tobias Andersson

Anfall: Viktor Broberg och Markus Kumpuoja

Vid sidan av planen finner vi Tobias Engstrand, Jimmy Lindgren, Joonas Peuhkuri och Gustav Holmgren (reservmålvakt).

Vi har pratat med Sirius huvudtränare Mats Söderman, hur är känslan i laget?

–Den är god. Vi hade ett bra snack efter förlusten mot Edsbyn, tränade sedan på trettondagen och hade ett bra snack även då. Efter träningen i går hade vi (tränartrion som består av Mats Söderman, Olle Gabrielsson och Fredrik Lindqvist) ytterligare ett snack och drog upp förväntningar inför kvällens match. Vi sitter nu i bussen på väg ner till Vänersborg och det är glada toner. Spelarna har släpat med sig omklädningsrummets TV och spelar fifaturnering, berättar Mats.

Hur går tankarna inför kvällens match, historiken ser tung ut?

–Ja, vi har haft en tung period. Vi hade några riktigt bra matcher i rad men har sedan vikt ner oss i vår inställning de senaste 3 matcherna, som har resulterat i stora förluster. Tittar vi på senaste mötet med Vänersborg var det på Studenternas tidigare i vintras, då förlorade vi med 2-6 men nu spelar Vänersborg hemma, där är de förmodligen ännu starkare. Minns jag rätt var det tre år sedan vi vann i Arena Vänersborg senast. I kväll ska vi spänna bågen, säger Mats.

Berätta om kvällens match?

–Perfekta förhållanden då vi spelar inomhus. Tittar vi på bandyn så blir det nog tuff forechecking från Vänersborgs sida i kväll, då de precis som Edsbyn spelar med 4 backslinje och således har många spelare högt upp i banan. Vänersborg är duktiga på att åka skridskor och har många skickliga spelare, framför allt vad det gäller skyttet. Det gäller att vi spelar tight och åker mycket skridskor i defensiven, samtidigt som vi inte får glömma av att spela vårt spel när vi har bollen. Vi har sagt att i kväll är mottot ”en för alla, alla för en” mer aktuellt än någonsin. Vi ska lägga ner hundraprocentigt jobb i 90 minuter, sedan får vi se vad resultatet blir. V ska hålla vår inställning hela matchen, den inställningen vi har haft många matcher i år ska vi nu ta tillbaka, avslutar Söderman.

Vi önskar Söderman och hans blåsvart stort lycka till i kvällens match mot Vänersborg i Arena Vänersborg.

Matchen i dag, fredag 8/1 mot Vänersborg i Arena Vänersborg kl 19.00 är omgång 19 i bandyns Elitserie. Om ni inte har möjlighet att se matchen live kan ni som vanligt följa matchen på UNT:s direktrapportering alternativt klicka in på Elitrapport och följa den där.

Nästa match för Sirius spelas på onsdag 13/1 kl 19.00 hemma på Studenternas IP mot Bollnäs. Därefter väntar bortamöte mot Broberg/Söderhamn på fredag 15/1 kl 19.00.

Varmt välkomna till Studan!

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×