Inför Vänersborg – Sirius

Försvarsspelaren August Elebring är nyförvärvet från Tillberga som efter fyra elitseriematcher börjar bli varm i kläderna hos Sirius. Mot Vänersborg vill han att laget ska hitta tillbaka till formen efter några sämre insatser.
2-10 förlusten mot Villa Lidköping i lördags var ingen klang- och jubelföreställning för blåsvart, något som August är högst medveten om.

– Villa är ett väldigt väldigt lag. Sen blir de ännu bättre när vi inte gör vårt. Men det vi kan ta med oss är att vi sliter på i 90 minuter trots att det inte riktigt stämmer för oss, säger han.

Hammarbyfostrade August Elebring skrev på för Sirius i våras och menar att han efter ett drygt halvår hunnit hitta sin plats i laget, både på och utanför planen.

– Jag som fyllde 24 i våras tillhör det äldre gardet vilket är lite nytt för mig, haha. Spelmässigt försöker jag bidra med mina styrkor som kanske framförallt ligger i defensiven. I omklädningsrummet är nog min roll att hålla låda tillsammans med Anton (Andersson, reds anm) och sprida en positiv stämning.

Vänersborg väntar nu, ett lag Sirius spelade jämnt mot på försäsongen i World Cup, där det slutade med en uddamålsförlust.

– Vänersborg har visat att de har ett mycket bra lag. De är kända för sitt skytte, så det gäller för oss att försöka undvika för mycket hörnor och farliga frislag. Samtidigt har dem ett gäng som är vassa på rören också, så det gäller att vi är samlade och noggranna i alla delar av vår defensiv. Vi visade ändå i World cup att vi kan utmana dem och det ska vi göra på onsdag igen, säger August Elebring.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×