Inför omgång 4: IK Sirius – Broberg

Fredagsmys med Blåsvart klädkod! Upplev matchtröjans dag på Studan med ett revanschlystet Sirius när de tar sig an Broberg/Söderhamn under fredagskvällen.

Efter onsdagens tråkiga historia är det en revanschlysten Teemu Määttä som redaktionen får tag på när vi vill ta tempen inför fredagens match. Till matchen har laget fokuserat på att hitta tillbaka till spelet där de kan leverera från början till slut. 

– Vi måste hitta tillbaka till att spela alla 90 minuter. Vi var nöjda med den första halvleken, men i andra så tappade vi vårt tålamod i offensiven vilket resulterade i att vi började göra dåliga anfall. Vi pratade redan direkt efter matchen att vi skulle stänga den redan då och börja se framåt mot mötet med Broberg.

Määttä själv har inlett säsongen fint med två mål och fem assist men hoppas kunna utveckla sitt spel ännu mer.

– Jag är nöjd med hur jag har inlett i de tre första matcherna då jag tycker att jag har kunnat hjälpa till laget både offensivt och defensivt. Det har hjälpt att vi har spelat så bra som vi har gjort nu också, det gör det lättare att prestera själv. Men det finns alltid saker att utveckla ifrån sin egen prestation. Det som jag mest vill utveckla själv under de kommande matcherna är att vara ännu bättre defensivt för att kunna hjälpa vår backlinje ännu mer.

Motståndet under fredagskvällen står Broberg/Söderhamn IF för. I Elitserien har man inlett med två förluster men under det senaste mötet, när man tog emot Västerås, gjorde laget en fin insats och ledde under större delen av matchen som till sist slutade 3-5 med fördel Västerås. Määttä själv sätter Broberg som favoriter inför fredagens match.

– Då Broberg vann träningsmatcherna mellan oss under försäsongen sätter jag dem som favoriter. Men vi har ändå bättrats en hel del från de matcherna och vi är redo att ge dem en riktig fight. Vidare utvecklar Määttä att han tror att det kommer vara jämnt mellan de båda lagen under hela matchen och att de kommer att bjuda på en spännande match för de som kommer och tittar.
– Vi kommer att ge allt imorgon och hoppas på att det kommer vara mycket folk på läktaren som är där för att stödja och heja på oss.

Vi på redaktionen önskar Teemu och laget lycka till och hoppas också att ni finns där på läktaren under fredagskvällen för att stödja och stötta vårt älskade lag!

Kom även ihåg att det är matchtröjans dag och därmed klädkod Blåsvart, vi ses på Studan! 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×