INFÖR HAMMARBY – SIRIUS

Lidköpingsbördige mittfältaren Jerker Ortman har fått ta mycket ansvar på banan för blåsvart den här säsongen. Nu är han optimistisk inför kvällens drabbning med Hammarby på Zinken.
Med en skön seger mot IFK Motala (5-4) senast i bagaget kan Jerker blicka tillbaka på den drabbningen med följande analys.
– Det är roligt att spela en så jämn match där man till slut går segrande ur striden. Det är klart att man var nervös vid ett par tillfällen, men när Markus sätter den sista straffen så kändes det som att det skulle gå vägen, säger Jerker Ortman.
Förra säsongen fick han hoppa in en match för Sirius men i övrigt spenderades den i Bandyallsvenskan och stadskollegorna UNIK. Steget upp till Elitserien har fallit väl ut.
– För min egen del har det varit bra än så länge. Jag har fått mycket förtroende från Esa och det är väldigt roligt att spela i det här laget, oavsett resultat. Samtidigt har jag fått spela på en del olika positioner som har varit utmanande, vilket är lite speciellt jämfört med att spela enbart på en position man känner sig trygg med, berättar Jerker.
Hammarby borta är så klart en svår match på förhand. Å andra sidan blev hemmamatchen en jämn historia (3-5) där blåsvart länge satt i förarsätet. Jerker tror att två poäng är inom räckhåll i årets första match.
– Det kommer bli en tuff match där det kommer krävas en gedigen insats under 90 minuter. Vi kommer från ett par riktigt starka insatser, så om vi kan hålla samma nivå kan vi absolut slå dem, säger han.
Hammarby IF – IK Sirius, fredag 4 januari, 19.00, ZInkensdamms IP

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×