INFÖR: BROBERGS IF – IK SIRIUS

Efter en snöplig förlust i premiären åker Sirius upp till Söderhamn för en fredagsmatch mot Broberg. Hemsidan fick tag i Söderhamnssonen Ted Bergström.

Fotograf: Anna Westin

Ted Bergström är sugen på att återse bygden där han är ”born and raised”, och det gärna med två poäng som slutprodukt.

– Det är alltid kul att komma hem till Söderhamn och spela inför lite släkt och vänner, så klart, säger han.

Matcherna mot Broberg är så gott som alltid täta och ibland lite griniga historier. Enligt Ted finns det saker att ta med sig in i bataljen från den täta premiärmatchen mot Sandviken (4-5).

– Oerhört surt att inte få med sig någon poäng alls i första omgången. Men jag tycker vi visar stor moral som lyckas komma tillbaka i matchen efter en lite tyngre start.

Du gjorde dina första mål i Sirius också. Känslan?

– Alltid kul att få sätta någon boll också men hade gärna fått en poäng istället, säger Ted.

Kan du berätta något om hur ni i laget jobbar nu när pandemin gör saker och ting minst sagt annorlunda? 

– Vi håller i städning och alla grundläggande saker. Allt ifrån att vi fyller våra egna vattenflaskor till att tvätta händerna en extra gång. Sedan i vardagen och på jobbet så får man ju tänka till en extra gång nu i allt man gör. Man håller avstånd och försöker att inte träffa så mycket folk. Man tar exempelvis digitala möten istället för fysiska på jobbet. Vi får alla försöka att hjälpas åt nu för att få kontroll på smittspridningen. Men i Sirius tycker jag att serviceteamet med Kristofer Ekdahl i spetsen har gjort ett fantastiskt jobb med att försöka hitta lösningar.

Vi tackar Ted Bergström för pratstunden och önskar stort lycka till ikväll!

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×