Ikväll väntar Edsbyn på bortais och en rafflande brödrakamp

Sirius Bandy möter ikväll hälsingelaget Edsbyn i Elitseriens åttonde omgång. Samtidigt som det är kamp om viktiga poäng väntar även en glödhet brödrakamp mellan bröderna Määttä.

Edsbyn med fyra raka segrar har inlett säsongen mycket bra. De har en offensiv som heter duga och ligger efter sju spelade matcher på en femte placering i tabellen, tre poäng före Sirius där bägge lagen har två färre matcher spelade än topplagen.

Bröderna Määttä, med tvillingbröderna Tuomas och Tommi i Edsbyn och storebror Teemu i Sirius, är alla söner till den finska storspelaren Esa Määttä som idag tränar det finska guldlaget Botnia. Tuomas och Tommi har fått en bra start på deras debutsäsong i Edsbyn efter flytten från Botnia. Ikväll kommer storebror, Teemu Määttä, på besök till bandybyn och även han har haft en lysande inledning på hans debutsäsong med Sirius. I matchen borta mot Kalix för en vecka sedan stod han för en av omgångens, eller rent av, ett av säsongens vackraste mål när han drog iväg på en soloräd från den ena målburen till den andra och tog sig förbi hela Kalixlaget för att sedan avsluta med att sprätta in Sirius ledningsmål. En uppvisning av världsklass och bandygodis som man aldrig kan få för mycket av.

Brodern Tommi ser ut att missa kvällens drabbning pga. skada, en skada han ådrog sig i matchen mot Broberg i fredags. Först fick Tommi en spark i ryggen, enligt honom och Edsbyn, av Brobergkaptenen Magnus Fryklund. Sekunden senare trampade Fryklund honom på armen så illa att Tommi fick lämna isen för att sy sex stygn. Edsbyn anmälde incidenten men Bandyförbundets disciplinnämnd valde att fria Fryklund. Nu är alltså sannolikheten stor att han missar kvällens brödrakamp eftersom att han har haft svårt att få ett fast grepp om klubban efter skadan.

Sirius som senast vann hemma mot Vänersborg har återigen en tuff uppgift framför sig, att försöka ta poäng mot hälsingelaget på deras egen arena. Edsbyn har som tidigare skrivits spelat väldigt bra och de är som bekant ett anfallsglatt lag. De har å andra sidan vacklat vid några tillfällen under säsongen, som till exempel i förlusten borta mot Tillberga där de föll med 7-2.  Det är en spännande match som väntar ikväll och den stora frågan är om Sirius kommer kunna sätta stopp för Edsbyns segertåg och vem av bröderna Määttä som kommer få jubla mest.

Elitserien, omgång 7
Edsbyn Bandy – Sirius Bandy
Onsdag 23 november kl. 19:00
Svenska Fönster Arena

Se matchen på bandyplay.se

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×