Höll undan i tät kamp

Det tätnar i trelagsfajten i botten av tabellen. Det var kamp från den första till den sista minuten mellan Tillberga och Sirius – och man kan diskutera det rättvisa i 3–5.

– När man jobbar så hårt som vi gjorde så förtjänar man lite tur, säger Siriustränaren Mats Söderman med ett leende.

Tillberga öste på framåt under i stort sett hela matchen. Laget skapade massor, men Henrik Kjellsson i målet räddade det mesta – och i sanningens ska sägas att många kvalificerade hemmachanser gick utanför.

– Det blev precis som jag sade innan matchen, att det skulle bli en kamp mellan två lag som stångas, säger Mats Söderman.

Tillberga stressade högt upp, nästan som ett hockeylag. Sirius spelade fast sig på egen planhalva och felpassen var åtskilliga.

– Normalt har vi ett bättre passningsspel och vi ska klara av att spela oss ur den höga pressen som Tillberga hade, säger Söderman.

Hemmalaget var bättre än Sirius i första halvlek, men på resultattavlan stod det 2–2 efter Siriusmål av Johan Hydling (hörna) och Tobias Engstrand, ett kanonskott från ganska liten vinkel efter ett snyggt pass av Jakob Jenefeldt.

– Tobias var jätteduktig och är bra på att träffa mål när han skjuter. Han har väldigt fina handleder, det är bara lite tempo som saknas, men det här är hans första riktiga säsong i elitserien, säger Söderman.

Inledningen på andra halvlek blev bättre om man ser matchen ur ett Siriusperspektiv. Viktor Broberg gjorde 2–3 sedan Jakob Jenefeldt slagit sin andra precisa passning till Markus Kumpuoja som sedan hittade Broberg.

Bara sex minuter senare gjorde Tobias Andersson 2–4.

– Killarna visade vilket blåsvart hjärta de har. Vi har ett krigarlag och jag är stolt över spelarna, säger Söderman.

Men Tillberga gav inte upp – tvärtom. Offensiven blev ännu hårdare och när 3–4 kom så var det ett logiskt mål. Dessutom hade Tillberga bud på kvittering flera gånger.

– Vi fick för många omställningar på oss, men samtidigt måste vi våga spela om vi ska utvecklas. Vi kan inte bara slå långa bollar, säger Siriustränaren.

Det avgörande målet – med facit i hand – gjorde Viktor Broberg efter 83 minuter, men på bänken kunde inte Mats Söderman känna sig lugn.

– Det var väl egentligen när slutsignalen gick som jag kunde andas ut.

I och med segern tog sig Sirius förbi Tillberga i tabellen.

– Men just nu tävlar vi mest mot oss själva. Vi jobbar hårt för att bli bättre och bättre så att vi är som bäst i slutet av säsongen, säger Mats Söderman, som var väldigt belåten med segern och spelarnas höga moral, men …

– Vi kan spela bättre bandy än så här, men vi visar ännu en gång vilken vilja det finns i det här laget. Många lag går ner sig när man förlorar man vi fortsätter att fajtas, säger Siriustränaren.

Bäst i Sirius var målvakten Henrik Kjellsson. I övrigt var det jämnt även om Viktor Broberg sticker ut med sina två mål. Men, som sagt, spelmässigt har Sirius setts bättre, men viljan att fajtas om varenda centimeter på isen var det sannerligen inget fel på.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×