Heeger förlänger med Sirius

Den 19-åriga ytterhalven Samuel Heeger är klar för fortsatt spel i Sirius: ”Han har alla förutsättningar till att bli en landslagsspelare”, säger Sirius tränare Esa Määttä.
Samuel Heeger har skrivit på ett tvåårskontrakt (1+1) med Sirius.

– Det känns skönt och bra att det är klart. Nu kan jag fokusera fullt ut på nästa säsong, säger Samuel Heeger.

Det har spekulerats i en flytt, möjligen till Ljusdal dit familjen flyttat.

– I slutändan var det inte ett svårt beslut. Jag vet att det har spekulerats en del men det var egentligen aldrig aktuellt med en flytt. Jag trivs bra i laget och känner att jag kommer utvecklas till en bättre spelare här, säger Samuel Heeger.

Sirius tränare Esa Määttä tycker det är roligt att Samuel valt att fortsätta i Sirius.

– Han är en ung spelare som har en väldigt ljus framtid om han själv vill. Det är viktigt för klubben att egna produkter vill spela i Sirius. Det blir spännande att jobba med honom och försöka hjälpa till, säger Esa Määttä.

De har hunnit prata lite och Samuel tror att han med Esas hjälp ska kunna ta fler kliv i sin utveckling.

– Jag har pratat en del med Esa och tror på det sätt som han vill att vi ska spela. Esa har utvecklat unga spelare förut och jag tror att han kan hjälpa mig i min personliga utveckling, säger Samuel Heeger.

Samuel Heeger var med i 20 matcher under den nyss gångna Elitseriesäsongen men var även med och tog U20 till semifinal.

– Samuel är bra på skridskorna men som för de allra flesta unga spelarna har han en hel del jobb kvar när det kommer till den fysiska biten. Han har alla förutsättningar till att bli en landslagspelare. Frågan är bara hur mycket han vill. Förra säsongen spelade Samuel mest som ytterhalv men jag är inte säker på att det är rätt plats för honom. Han kommer säkert få många chanser att visa vad han kan. Jag hoppas verkligen att han ska växa upp till en viktigt spelare för Sirius redan i år, säger Esa Määttä.

_________________________________________________________________________
Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×