Han är klar som tränare för Sirius

Posted at 15:58h in Nyheter by Johnny Helmersson

Nu är det officiellt: Esa Määttä blir kvar som tränare i Sirius. ”Det känns väldig bra”, säger Määttä om förlängningen.

Sirius och Esa Määttä är överens om en förlängning. Esa fortsätter som huvudtränare för A-laget även nästa säsong, säsongen 20202021.
– Jag trivs bra i Uppsala. Vi har en förening som vill framåt, utveckla sin verksamhet och bygga någonting nytt. Vem skulle inte vilja vara med på sådan resa?, säger Esa Määttä.

Det är många som undrat över tränarfrågan och en del har upplevt att det tagit tid. Tid som varit nödvändig enligt Sirius klubbchef.
– Jag kan förstå att folk vill veta vad som händer och att man vill ha snabba svar på hur det kommer bli. För oss har det dock varit viktigt att inte göra något förhastat. Vi har många supportrar, företag och medlemmar som helhjärtat följer vår förening och i synnerhet herrlaget. Jag tycker det är vår skyldighet att utvärdera det vi gör. Nu är det arbetet klart och därför kan vi gå vidare med bygget, säger Jimmy Helmersson och fortsätter:

– Vi gjorde en nystart för två år sedan och valde då ett upplägg som vi fortfarande tror på. Esa har gjort ett bra jobb med laget och med två års erfarenheter ser jag att både han och laget kan utvecklas ytterligare.

Det har alltså gått två år sedan Esa presenterades som ny huvudtränare för Sirius. Hans senaste tränaruppdrag innan dess var i finska Botnia, som vann finska mästerskapet 2016. Det har hänt mycket under dessa två år.
– När jag kom ändrade jag på ganska mycket på flera områden. Nu har vi haft två år på oss att lära oss jobba på detta sätt. Jag tror bl.a. att försäsongsträningen kommer ge ännu bättre effekt nu när alla vet vad vi är ute efter. Sedan kan vi utveckla saker hur mycket som helst på isen. Vi har bara börjat den här resan känner jag, säger Esa.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×