Grinigt och fult när Sirius vann

Tufft, tätt, grinigt och fult. Det var kvaldramatik på hög nivå när det blev 5–2 till Sirius mot Ljusdal – och efteråt handlade snacket om en påstådd crosschecking.

Det var i mitten av första halvlek som Ljusdals Daniel Skarps och Sirius Johan Hydling drabbade samman på mittplan. Båda blev liggande. Hydling underst.

Situationen mynnade ut i att Skarps fick tio minuters utvisning.

– Som jag ser det från min position är det ett matchstraff. Johan får en crosschecking när han ligger på isen, säger Siriustränaren Mats Söderman.

Hydling leddes av isen men segnade ner bara några meter från båset.

– Jag vill inte säga så mycket … Det var ett kampläge och jag fick en smäll på haken, säger Hydling, som tvingades avbryta matchen.

Kom smällen mot hakan i spelduellen?

– Nej, det var när jag låg ner, säger han.

Kan du utveckla det mer?

– Jag vill inte säga mer än så. Vi tog två poäng och nu vill jag bara åka härifrån, säger Hydling, som var så groggy efter smällen att han inte kunde se hela andra halvlek. Han blev liggande i omklädningsrummet.

– Jag såg sista tio minuterna, men Micke Borg (massören) sprang fram och tillbaka med resultat, säger Siriusbacken.

Sirius vann alltså med 5–2 – och det var andra halvlek som avgjorde matchen. Även om det var Sirius som drev matchen i första halvlek var det hemmalaget som hade de klart bästa chanserna. Sirius ska vara tacksamt över 1–1 så långt.

Men i andra halvlek var det inget snack.

– Det var en speciell match … Det var en del hårda situationer. Man blev lite chockad av det som hände med Johan, det kändes som ett rött kort. Man blir förbannad och så tappar man koncentrationen, säger Markus Kumpuoja.

Fyra av de fem målen kom från Kumpuojas klubba.

– Vi bestämde oss för att kliva på hårdare i andra halvlek och då kändes vi som ett bättre lag. När vi gjorde 2–1 så rullade det bara på, säger matchvinnaren.

Tränaren Mats Söderman var belåten med insatsen. En ytterst viktig seger på bortais mot det kanske största hotet om en elitserieplats.

– Vi var inriktade på en tuff match, men jag tycker att det gick lite över gränsen. Vi bestämde i paus att vi skulle kliva fram hårdare och det bar frukt. Vi mattade ut Ljusdal, säger Söderman.

Nu väntar Boltic, som fick storstryk av Tillberga, på Studenternas på söndag. Ett bra läge för Sirius.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×