Fortsatt tjurigt – torsk mot jumbolaget efter usel start

Trendbrott senast, men i bottenmötet mot Gävle var Sirius tillbaka i gamla synder. ”Fiaskouselt”, utbrister tränaren David Ahlmark.

Derbysegern över Storvreta skulle ju vara början på något nytt för Sirius. Efter sex raka förluster skulle istället segrarna radas upp. Var det tänkt. Men Sirius förlorade matchen i Gavlerinken i Gävle redan under matchens första åtta minuter då hemmalaget gjorde allting rätt och Sirius det mesta fel.

– Det är tamt, jättetamt. Vi kommer hit med alldeles för dålig inställning, säger Ahlmark och funderar om hans lag trodde det skulle gå lätt bara för att man plötsligt vunnit en (!) match.

– Vi visste att de skulle kontra och att de skulle gå rakt på mål. Men har man inte fötterna igång så spelar det ingen roll.

Vems är ansvaret att det blir så (att laget inte är med från start)?

– Det är klart att det är jag som är ytterst ansvarig.

Gävlefostrade Billy Nilsson hade sett fram emot den här matchen länge. Men efteråt hade han svårt att få mungiporna att peka uppåt. Förståeligt.

– Skittråkigt!, lät det i arenans katakomber efter matchens slut.

– Det var som i de tidigare matcherna vi har förlorat, vi hamnade i tidigt underläge. Det blir statiskt och vi får inte till spelet, fortsätter Nilsson.

Efter att Gävle gjort 1–0 efter 1.32, på en riktig upprullning av Siriusförsvaret, och 2–0 på en spelvändning, var det Billy Nilsson som prickade in 2–1. Ett lågt skott i bortre hörnet bakom tidigare Siriusmålvakten Tobias Steineck, som för övrigt var riktigt bra.

Men Siriusglädjen blev kortvarig. Två nya hemmamål kom – inom loppet av 24 sekunder. Ställningen var 4–1 redan efter 7.47 in på matchen.

– Det har varit så här hela säsongen. Vi tar dåliga beslut och så fort vi ligger under blir vi stressade, säger Ahlmark.

Tog ni för lätt på uppgiften?

– Det tror jag inte. Vi har snackat om att det här var en jätteviktig match och att de är duktiga, säger Billy Nilsson.

Reduceringen till 5–3 från tvåmålsskytten Peter Berlin kom med drygt fyra minuter kvar, men Sirius hade inte förmågan att hota riktigt ordentligt även om man försökte i spel sex mot fem i slutet.

Sirius insats långtifrån godkänd. Laget förlorade boll i fel lägen, lät hemmalaget kontra, och det var inte mycket som stämde framåt. De fina aktionerna man visade mot Storvreta i torsdags kväll var som bortblåsta nu. Och i stället för att kliva över det förhatliga nedflyttningstrecket är man nu rejält fast i ”träsket”. Gävle, som varit närmast uträknat och given som en av två nedstigningskandidater, är nu bara fyra poäng bakom Uppsalalaget.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×