Förlust på Bergshamra Arena

Trots tidigt ledningsmål för Sirius faller man mot AIK i bortamötet under onsdagskvällen. Detta innebär att säsongens första förlust är ett faktum.

Sirius tar ledningen tidigt, redan i den andra minuten, genom mål av Teemu Määttä på assist av Jimi Heinonen. Glädjen blir dock kortvarig då Kalle Lempinen kvitterar för AIK bara ett par minuter senare. I den 30:e minuten tar hemmalaget även ledningen genom Pavel Ryazantcev och trots blåsvart forcering framåt kvarstår resultatet in i halvtidsvilan.

I andra halvlek försöker Sirius gång på gång att reducera, men det är AIK som gör halvlekens första samt andra mål och utökar därav sin ledning till 4-1. Blåsvart försöker ideligen att ta sig igenom ett defensivt AIK-försvar men tvingas genomgående ut på kanterna, vilket leder till många hörnor, om än tyvärr resultatlösa sådana.

I den 78:e minuten tilldelas Sirius en straff vilken Jimi Heinonen säkert slår in bakom Andreas Bergwall som varit väldigt solid och stadig i sin målbur under matchens gång. Denna bedrift gör Heinonen om i den 84:e minuten då Sirius tilldelas ytterligare en straff efter att Heinonen själv blivit nerdragen i straffområdet.

Med sex ordinarie minuter kvar står det alltså 4-3 på matchtavlan men närmare än såhär kommer inte Sirius. AIK hinner utöka sin ledning två gånger om innan Jacob Sulasalmi blåser av och matchen slutar 6-3.

Närmast väntar Broberg/Söderhamn IF hemma på Studenternas IP fredag den 8/11 19:00