Förlust mot Bollnäs på Sävstaås

Sirius förlorade gårdagens match mot tabellfemman Bollnäs.
Sirius föll i Bollnäs efter att hemmalaget avgjort redan i den första halvleken med effektivitet och ett mördande hörnskytte. Siriusförsvaret såg ovanligt stappligt och stelt ut i kylan, man föll ned långt och misslyckades ofta med uppspel och rensningar, vilket ofta gav Bollnäs 1-2 extrachanser på varje målchans.
Och så var det ju hörnskyttet, där Bollnäs tidigt fick in 1-0 i efterdyningarna av en hörna, och sedan smällde upp 2-0 i nättaket. Nils Bergström replikerade när också han sköt in en hörna till 2-1, men sedan följde direkt ett olyckligt mål när Siriusförsvaret helt missade en nedtagning, vilket gav Patrik Nilsson ett väldigt fritt friläge till 3-1 – misstänkt offside, men bollen bedömdes ha tagit på Siriusspelaren, och sedan gjorde hemmalaget 4-1 på ett exakt likadant läge.
Samuel Heeger svarade sen för en fin uppåkning och spelade in framför mål där Kalle Mårtensson fick in 4-2, men en katastrofal avslutning av halvleken förstörde dagen. Först kom 5-2 på ännu en hörna i nättaket, sedan knäade Milerud in 6-2 från en centimeters håll sedan Sirius misslyckats med att rensa.
I andra halvlek stängde Bollnäs butiken helt, och det blev 45 minuters trist transportsträcka mot slutsignalen. Sirius skapade inte mycket, och när man gjorde det sumpades lägena, eller så räddade Aihonen i Bollnäsmålet. Och så kunde Bollnäs istället göra halvlekens enda mål – naturligtvis på hörna.
Sirius fick en olycklig start, och släppte sedan in ett antal väldigt opsykologiska mål, samtidigt som man inte kunde hantera Bollnäs aggressiva anfallsspel. Imorgon är det Bandyfest och Sirius gästas av Västerås SK.