Fick jubla – mot alla odds

Tränaren sjuk och bara 13 utespelare tillgängliga. Då stod Sirius för en riktig skräll och besegrade regerande svenska mästarna Falun.

Det skulle inte gå. Bland spelbolagen inför matchen stod oddset för hemmaseger på 1,08 vilket säger en del om förutsättningarna. Under morgonen ringde dessutom tränaren David Ahlmark in sig sjuk och truppen var sedan tidigare också sargad med skador. Sirius motbevisade dock alla och vann borta mot Falun med 7–6 efter förlängning.

– Det här var verkligen mot alla odds och det är de bästa av segrar, säger matchhjälten Daniel Stenlund.

Matchen svängde fram och tillbaka. Sirius inledde med att ta ledningen med 2–0 tidigt in i matchen, Falun vände tillbaka till ledning 4–2 innan Sirius genom fyra raka mål gick upp till 6–4. Två mål i den tredje perioden tog matchen till förlängning och där klev alltså Stenlund fram.

– Vi sade innan förlängningen att vi skulle ligga rätt i försvaret och sedan avgöra på en kontring. Det var precis det vi gjorde också, säger den unge Siriusspelaren.

Hur var känslan att få avgöra?

– Det var sjukt mäktigt, det var något av det största i min karriär hittills i alla fall, säger Stenlund.

Sirius gav sig aldrig och det var krigarinsatsen som grundlade segern för Uppsalalaget. En för alla, alla för en.

– Vi krigade verkligen till oss den här segern. Alla gav allt i varje byte och det känns riktigt skönt, den här segern satt så jäkla fint, säger Johan Eriksson som visade vägen offensivt med tre mål:

– Blev det tre? Ja, det var ju väldigt bra. Jag har haft problem med en skada på sätesmuskeln som stör mig lite fortfarande, men det är bara att köra på.

I och med segern skiljer det nu fyra poäng ner till Granlo för Sirius i kampen om nytt kontrakt.

– Varje poäng är sjukt viktig nu, säger Eriksson som var märkbart trött efter den imponerande krigarinsatsen.

Sirius tog alltså med sig två poäng från Dalarna, men det kunde mycket väl blivit tre också. En avgörande situation var i den tredje perioden då Falun, i spel fyra mot fyra, reducerade till 5–6. I situationen efter målet klev den utvisade Siriusspelaren Niklas Wallén in på planen igen varpå han straffades med ytterligare en tvåminutersutvisning. En utvisning som Falun utnyttjade till 6–6.

– Enligt Niklas så blev han inskickad igen av sekretariatet, så det verkar ha blivit något missförstånd där. Det spelar dock ingen roll nu, vi vann ändå, säger Eriksson.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×