”DET BLIR SPÄNNANDE ATT SE VART VI STÅR SOM LAG”

Den 23 oktober premiärspelar Sirius i Elitserien – om inget annat beslut fattas under Svensk Elitbandys årsmöte den 4 september. Något som dock är helt klart är att Sirius om knappt två veckor spelar sin säsongspremiär.

Bandysäsongen är på intågande och lördag den 5 september kl. 13:15 är det säsongspremiär för Sirius som tar emot elitserienykomlingen Tellus.
– Det ska bli fantastiskt att först och främst få åka ut på en stor is i Relitahallen och att få spela match om bara två veckor blir kul. Det ska bli spännande att se vart vi står som lag, hur vi ska ställa upp, vad vi gör bra redan nu och vad vi behöver jobba mer med. Även om man inte ska lägga för stor vikt vid den första matchen efter endast en vecka på stor is så är det alltid kul att få en liten fingervisning, säger Siriushalven Ted Haraldsson som förbereder sig för sin andra säsong i blåsvart.

På fredag är det dessutom premiär på stor is då a-laget börjar träna i Relitahallen
– Det ska bli jättekul att gå på stor is, det blir något helt annat än hockeyrinken. Det blir fler dimensioner i spelet och större ytor vilket är intressant, säger han.

För ungefär två veckor sedan skadade Ted sig efter att ha smällt in i sargen under ett träningspass.
– Det var en otursskada, en lårkaka ned mot knät, som i stort sett är borta nu. Jag har redan genomfört två ispass efter smällen så det är inga problem. Gällande min egen formkurva så kan det bara gå uppåt. Det är lite speciellt att träna på hockeyrink och med hockeymål så det går inte att dra så stora växlar just nu, men kroppen känns bra och jag kommer att vara redo när matcherna börjar komma, säger han.

Sirius har inför den här säsongen förstärkt truppen med Ted Bergström, David Thorén, Sune Gustafsson, Matteus Liw och Ludvig Jonasson samt flyttat upp junioren Marcus Mårtensson.
– Alla nyförvärv har kommit in bra i gruppen och jag hoppas och tror att de trivs bra i Sirius. Det är grymma grabbar allihopa både på och utanför isen, Jimmy (Helmersson) har gjort ett kanonjobb i rekryteringen, säger han.

Nu återstår drygt två månader innan Elitserien startar.
– Känslan inför sluttampen av försäsongen är väl att det framförallt ska bli skönt att byta ut en del av gymmet och friidrottshallen mot ispass på stor bana. Sen gäller det att vi fortsätter att lägga fokus på fysiken så att vi kommer så bra förberedda som det bara går till dess att säsongen startar, säger Ted. 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×