”Det är upplagt för kamp”

Tränarna är överens. Storvreta är storfavoriter i kvällens derby. ”Vi är underdogs så det bara sjunger om det”, säger Sirius David Ahlmark.

Att favoritskapet ligger hos Storvreta är inget konstigt. Laget har visat bra form under hösten, något man inte kan säga om rivalen Sirius som kämpar under nedflyttningsstrecket. Tränaren Stefan Forsman tar gärna favoritskapet.

– Vi är ju favoriter, så som serien har blivit. Man måste ändå komma att ett derby är som en cupmatch. Men jag har inga problem med att vi är favoriter, säger han.

Både han och kollegan David Ahlmark räknar kallt med att det är rödtröjorna som kommer att äga mest boll och Sirius i första hand får försvara sig.

– Sirius kommer nog att spela lågt och att vi får driva på matchen. Sedan kommer det bli kamp. Sirius är i ett läge att det måste bli så, det är upplagt för kamp, säger Forsman.

Sirius chans att skrälla ligger i att minimera misstagen och ha ett mycket bättre försvarsspel än som varit fallet tidigare, resonerar Ahlmark, som ändå tycker att derbyt kommer lägligt.

– Det är bra för oss med derby. Vi har haft en dålig trend och kan förhoppningsvis lägga det åt sidan och släppa loss, säger Siriustränaren.

Fjolårets två derbyn gav en seger vardera. Storvreta vann det första med 5–4, Sirius det andra med 7–5.

– De lever sina egna liv. Det man ska dra lär dom av är att kunna hantera anspänningen, det är som en annan atmosfär och man önskar att flera matcher ska vara så, säger Forsman.

– Derbyn kittlar alltid lite extra. Det är mycket mer folk och man vill helst inte förlora mot sina rivaler i trakten. De är de roligaste matcherna på hela året, säger Ahlmark.

När det gäller lagens uppställningar har Storvreta inget att klaga på. Värre är det för Sirius. Mattias Jällrud och Axel Gåve blir borta hela säsongen och mycket talar för att derbyhjälten från i februari, Carl Kostov-Bredberg, som då var tremålsskytt för Sirius, inte kommer till spel. Anledningen är den baksida i låret som hämmat honom tidigare.

– Han är tveksam till spel, vi får se, säger Ahlmark.

Det låter som att han missar matchen?

– Det är stor risk för det.

I gengäld har man fått in Bobby Edberg, som nu gör debut, i laget.

– Bobby har jättefina egenskaper men man kan inte ha för stora förväntningar. Desto snabbare han kommer in i det desto bättre. Det är jättespännande och se vad vi får ut av det, vi har fått in en klassforward i våra två första femmor.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×