”Det är en match vi ska vinna”

”Jag har inte riktigt koll på tabellen, men jag vet att det är väldigt jämnt så att gissa på en exakt placering vet jag inte om jag kan. Jag är dock säker på att vi är ett av de åtta lag som går till slutspel.” Det säger Kevin Söderling, som på söndag ställs mot Lindås hemma, om avslutningen på säsongen.

Hej Kevin. Ska vi börja med tisdagens derby mot Storvreta där det blev förlust 7-5. Hur låter din analys av matchen?

”Hej! Vi gör väl inte direkt en dålig match men samtidigt var det inte nära på en tillräckligt bra insats för att slå ett lag som Storvreta. Vi klarade inte riktigt av att skapa tillräckligt med bra målchanser medan Storvreta utnyttjade sina lägen väldigt bra.”

Ni har dock haft en period med mer positiva resultat och ligger strax utanför slutspelsplats – känns det som att spelet klaffar allt bättre om man jämför med inledningen av säsongen?

”De två senaste matcherna har inte varit så bra insatser av oss men som du säger känns det verkligen som att spelet klaffat bättre och bättre. Vårt spel med bollen är väldigt mycket bättre jämfört med början av säsongen samtidigt som vårt försvarsspel också har blivit bättre. Sen finns det såklart alltid detaljer att fila på.”

I helgen är det dags igen och då tar ni emot Lindås – ett lag ni vann stort över när ni mötte dem borta i januari. Får vi se en repris nu på söndag?

”I senast matchen rann det iväg lite, så jag förväntar mig kanske inte riktigt sådana siffror men det är en match vi ska vinna.”

Om vi räknar in helgens matcher så är det 8 matcher kvar i grundserien den här säsongen. Var i tabellen ligger ni när sista matchen är klar den 16 mars?

”Jag har inte riktigt koll på tabellen, men jag vet att det är väldigt jämnt så att gissa på en exakt placering vet jag inte om jag kan. Jag är dock säker på att vi är ett av de åtta lag som går till slutspel.”

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×