Det är alltid roligt att möta Falun

”Även jag som spelare tycker det är svårt att sätta fingret på vad som gått snett. Med den trupp vi har så borde vi ligga betydligt högre i serien”. Det säger Mattias Jansson, som gör sin tredje säsong i Sirius, inför dagens match borta mot Falun.

Hej Matte. Efter en rad förluster kom ni ut som ett nytt lag i förra veckans match hemma mot Växjö och vann övertygande. En skön känsla antar jag?

Tjena. Det var en riktigt skön känsla att slå Växjö efter den tunga period vi var inne i. Det låg i luften på något sätt redan på uppvärmningen att det skulle gå vägen.

Tyvärr fick ni inte med er samma känsla i senaste matchen mot Jönköping – hur gick snacket i laget efter det mötet?

Innan matchen tycker jag ändå vi hade en bra känsla men tyvärr gick det inte som vi hoppades på. Det märktes att det fanns en stor frustration i truppen efter den förlusten, mycket på grund av alla målchanser vi bränner. Vi hade kunnat stänga den matchen redan i första perioden.

När man lyssnar på så kallade expertkommentatorer tycker de flesta att det är ett mysterium att ni ligger där ni ligger i tabellen. Hur skulle du själv summera säsongen så här långt?

Det är ju ingen hemlighet att det inte gått som vi hoppats på. Även jag som spelare tycker det är svårt att sätta fingret på vad som gått snett. Med den trupp vi har så borde vi ligga betydligt högre i serien och våra tre femmor är kanske de jämnaste i hela serien. Men kort sagt är det småsaker som vi inte varit tillräckligt noggranna med. Vi har haft för dålig energi och varit alldeles för slarviga i försvarsspelet exempelvis. Sådana grejer behöver vi sätta för att komma upp i den nivå vi vill vara.

Idag beger ni er norrut för att möta Falun, som ni pressade ända till ett straffavgörande i premiären hemma. Hur går tankarna inför den matchen?

Det är alltid roligt att möta Falun. Det är ett lag som definitivt kommer vilja driva på matchen, speciellt eftersom vi har två raka segrar där uppe, men vi har ändå en skön känsla inför den här matchen. Vi har ingenting att förlora och det är bara att gå ut och köra.

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×