David Ahlmark förlänger med Sirius

”Återväxten i föreningen är just det som gör Sirius så intressant. Det kommer en helt ny generation spelare som har alla möjligheter att bli riktigt framgångsrika.” Det säger David Ahlmark som skrivit på för ytterligare två säsonger som huvudtränare för Sirius Innebandy Herr SSL.

Hej David. Nu är det klart att du blir kvar som huvudtränare för Sirius herrar de kommande två säsongerna. Vad fick dig att ta det beslutet?
Främst är det för att vi ser ut att få ett väldigt spännande lag till nästa säsong. Laget kommer ytterligare att föryngras med unga talanger som brinner för innebandyn. Det kommer finnas stor potential att verkligen bygga ett starkt lag som på sikt kan gå hur långt som helst.

Du kom tillbaka som huvudtränare under hösten. Hur var det att kliva in mitt under säsongen?

Det var en lite märklig känsla främst i början. Det kändes som om jag kom till något som inte var mitt och började peta i saker och ting. Sedan är det svårt att påverka allt för mycket när man kommer in mitt i. Det fick bli några enkla justeringar för att hitta tryggheten men inte så mycket utveckling av spel och liknande.

Det blev en rejäl uppryckning och ni var snubblande nära en slutspelsplats. Har du hunnit göra en analys av säsongen?

Analysen är väl att laget inte riktigt hittade rätt i försvarsspelet i början av säsongen. Där tappade man trygghet och sedan är det lätt att det får följdeffekter som leder till de skrala resultaten. När vi sedan hittade trygghet så vände resultaten. Truppen hade absolut den kvalité som krävs för att spela i ett slutspel men vi förlorade några viktiga nyckelmatcher på slutet som fällde oss. Hade det tagits några fler poäng i början av säsongen så hade vi spelat slutspel.

Det är redan klart att vissa spelare som varit med länge, som Dan Johansson och Peter Berlin, inte fortsätter kommande säsong. Hur ser du på återväxten i föreningen?

Först och främst så vill jag tacka både Dan och Peter som under många år har hört till grundstommen i Sirius. De har båda varit fantastiska lagkompisar och väldigt viktiga spelare för Sirius. Återväxten i föreningen är just det som gör Sirius så intressant. Det kommer en helt ny generation spelare som har alla möjligheter att bli riktigt framgångsrika.

**Hur ser upplägget ut för er framöver? När drar ni igång arbetet för att vara redo när serien drar igång i höst? **

Just nu har vi uppehåll. Vi har haft någon provträning där vi kollar på eventuella nyförvärv och vi kommer ha ytterligare någon sådan. Sedan är det försäsong där vi lägger en grund för den fysiska statusen. I augusti kommer även klubba och boll med i leken.

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×