Dags för säsongspremiär: ”Vi har startat på en högre nivå”

Nu på lördag ställs Sirius Bandy mot det Allsvenska topplaget Ljusdals BK i säsongens första match – Och blåsvart får klara sig utan sex spelare som är på landslagssamling: ”Vårt spel jobbar vi med oavsett vilka vi ställer på isen”, säger Siriusbacken Stefan Tranblom.

Sommaren är över och vi närmar oss Elitseriepremiären och en ny fantastisk bandysäsong på Studan. Innan dess ska Sirius spela sju träningsmatcher och delta i World Cup för klubblag. Det har varit en lång förberedelse med hård träning och nu på lördag är det säsongspremiär när Sirius ställs mot Ljusdals BK i Relitahallen.

– Vi har tränat på bra under försäsongen. Upplägget med Rickard Andersson (från friidrotten) har känts väldigt inspirerande och bra. Den delen av fysträningen kommer vi bibehålla under säsongen också. På isen känns det som vi har startat på en högre nivå än förra säsongen. Vi har haft en vecka på stor is och ser framemot att börja spela matcher, säger Stefan Tranblom som spelar sin fjärde säsong med Sirius.

Sirius finska landslagsmän Markus Kumpuoja, Teemu Määttä, Jimi Heinonen och Janne Rintala missar säsongspremiären mot Ljusdal eftersom de är på landslagssamling. David Thorén och Samuel Heeger är även de på landslagssamling och missar därför också matchen.

– Vårt spel jobbar vi med oavsett vilka vi ställer på isen. Det är klart att det blir lite nytt för dem yngre killarna som kanske inte varit med så mycket tidigare men som i denna match kommer få speltid. Vi har många matcher på försäsongen att hitta rätt innan det är dags för tävlingsmatcher, säger Stefan Tranblom.

Premiärmotståndet Ljusdal var minst sagt en hårsmån ifrån att spela i Elitserien denna säsong. Efter 18 spelade omgångar stod de som seriesegrare i Allsvenskan Norra och inför den sista kvalomgången till Elitserien ledde de även sin kvalgrupp. Men det blev inget avancemang, en förlust i sista omgången satte stopp för det och både TB Västerås och Kalix klättrade förbi Ljusdal i tabellen och säkrade Elitserieplatserna tack vare bättre målskillnad.

– Ljusdal är ett bra lag med flera individuellt skickliga spelare, som kommer kriga i toppen av nya allsvenskan. Det brukar vara tuffa matcher mot ett hårt arbetande lag, säger Stefan Tranblom.

Sirius Bandy – Ljusdals BK
Lör 9/9 kl. 12:45 (Relitahallen)

Entrépris: 50 kr
Betalas kontant, med kort eller med swish.

Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×