”Då kan det smälla både en och två gånger”

”Har man kul och visar glädje tillsammans som ett lag så kämpar alla lite mer för gruppen, samtidigt som man vågar stå upp oavsett vilket motstånd som står på andra sidan”. Det säger Selma Frykholm, som på fredag möter serieledande Thorengruppen på bortaplan.


Hej Selma. Ni har haft en minst sagt fin säsongsinledning och fått en del att höja på ögonbrynen när de ser Sirius på plats tre i tabellen. Är ni överraskade själva?

”Hej Niklas! Överraskade skulle jag inte säga men det är kul vi har gett oss själva den säsongsstart vi förtjänar. Vi har fått bra träff direkt och kunnat spela med självförtroende med många olika matchvinnare. Då är Sirius så här bra.”

Vad skulle du lyfta fram som nyckelfaktorerna bakom framgången?

”Glädjen! Håkan Lundh beskrev det fint i en krönika i UNT för ett par veckor sedan att det verkar som att spelarna har ”En glädje över att vara där” och så är det verkligen. Har man kul och visar glädje tillsammans som ett lag så kämpar alla lite mer för gruppen, samtidigt som man vågar stå upp oavsett vilket motstånd som står på andra sidan. ”

Hur har säsongsinledningen varit för egen del?

”Förra säsongen förstördes helt av en knäskada och den här började med en efterhängsen sträckning men nu börjar det ordna upp sig. Självförtroendet är inte på topp spelmässigt men det har varit jättekul att vara tillbaka på planen igen efter ett år. Jag vet vad jag kan så nu handlar det bara om få lite fler matcher i benen så jag kan hitta tillbaka till mitt spel igen.”

Ni har haft ett uppehåll på grund av coronasmitta men har kommit igång med träning igen. Satt allt som det skulle även efter uppehållet?

”Det var lite smått ringrostigt samtidigt som alla var glada över att träffas och kunna träna tillsammans igen. Redan efter första träningen var det som att vi inte haft något uppehåll alls och allt var som vanligt igen.”

På fredag åker ni till Umeå och möter serieledande Thorengruppen. Vilka förväntningar har ni på den matchen?

”Klubben har ställt upp och ger oss bästa möjliga förutsättningar så vi åker faktiskt redan kväll och vi har även fått till en träning på fredag eftermiddag med lite hjälp av vänner och familj som ställt upp i Umeå. Stort tack till alla dem! Gällande matchen så är vi taggade. Framförallt ska det bli kul att mäta sig med ett riktigt topplag. Det är ingen dålig klyscha, men det handlar om att göra jobbet i minst 60 minuter. Vi har visat hur starka vi är som lag så det är bara att köra så kommer vi bjuda på en riktigt sevärd match. Jonna Vuontisvaara är dessutom tillbaka efter skada så där har vi en som kommer vara på riktigt bra spelhumör. Då kan det smälla både en och två gånger.” Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×