Broberg tillbaka som målskytt

Villa Lidköping har varit på träningsturné i öst under helgen med tre matcher på tre dagar. Sirius var turnéns första motstånd och Villa ställde på fredagskvällen upp med ett lag utan spelarna David Karlsson, David Andersson och Johan Esplund.

Sirius kom till spel utan förkylde Victor Lundberg. Johan Jansson Hydling spelade därför libero i blåsvarts försvarslinje.

Villa var det spelförande laget i inledningen och efter 20 minuter gjorde junioren Ludvig Johannson 0-1 på passning från en annan junior, Martin Karlsson. Innan halvtidsvilan utökande Martin Andreasson ledningen till 0-2 på hörna.

Sirius reducerade i inledningen av den andra halvleken. Tobias Andersson passade Viktor Broberg som hittade nätmaskorna bakom Jon Karlsson som för dagen vaktade Villa Lidköpings mål.

Gustav Holmgren var tillbaka efter förra veckans sjukdom och gjorde en fin insats med flera skarpa räddningar. I den 63:e minuten fick lyckades dock Tim Persson hitta förbi Gustav och utöka Villas ledning till 1-3.

Repliken från Blåsvart kom snabbt, av samma två spelare som låg bakom 1-2 reduceringen. Tobias Andersson assisterade återigen Viktor Broberg. Viktor var säker och distinkt när lägena uppstod.

Junioren Philip Floren, som tillhörde Villa Lidköpings A-trupp redan föregående säsong fastställde slutresultatet till 2-4.

Kommande vecka spelas ingen träningsmatch för Sirius del. Kommande helg spelas Svenska Cupen. En turningen Sirius inte kommer delta i.