Bobby Edberg är redo för premiär

”Det ska bli kul att det drar igång på riktigt igen. Bästa möjliga motstånd direkt vilket betyder att vi måste följa vår gameplan och inte bjuda på någonting.” Det säger Bobby Edberg inför söndagens premiär mot Falun i IFU Arena.

• Namn: Bobby Edberg
• Tröja nr: #71
• Moderklubb: Strängnäs IBK
• Spelar med: Fatpipe s-bow

Hej Bobby. Du gjorde två mål när ni vann mot Örebro i sista träningsmatchen. Känns det som ni är redo för premiär nu eller finns det fortfarande detaljer att slipa på?

Hej! Vi är absolut redo. Nu ska vi göra en bra träningsvecka så att vi går in med en bra känsla inför premiären. Det finns alltid detaljer att slipa på under hela säsongen, men vi kommer att vara redo på söndag.

Hur skulle du sammanfatta försäsongen?

Väldigt bra. Proffsigt upplagt med bra träningar som Muskelcentrum har kört med oss. Träningsmatcherna tycker jag det har sett bättre och bättre ut. Vi har jobbat mycket med anfallsspelet nu på slutet och det visade vi i söndags när vi gör 11 mål mot Örebro.

Ni har fått in ett gäng nya spelare i truppen – någon som sticker ut redan nu?

Det känns väldigt bra med alla våra nyförvärv. Jag tycker Steineck ser riktigt vass ut och Olsson kommer att bli väldigt viktig för oss.

Vad är dina förhoppningar för egen del på den kommande säsongen?

Först och främst vill jag vara skadefri så jag får chansen att kunna prestera så som jag vill. Jag hoppas kunna ta en större roll och kliva fram mer. Jag kommer göra allt jag kan för att hjälpa laget till framgång.

Och för laget som helhet?

Att vi tar nästa steg och att vi uppnår våra mål vi har kommit fram till.

Premiär mot Falun på söndag. Hur går tankarna inför den matchen?

Det ska bli kul att det drar igång på riktigt igen. Bästa möjliga motstånd direkt vilket betyder att vi måste följa vår gameplan och inte bjuda på någonting. Hoppas på en härlig inramning och stämning i IFU Arena på söndag!

/Text: Niklas Tell, Foto: Eva Ohlström

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×